Zhroucená evoluce Vědomí

13.08.2013 17:30

    Prý za to mohou Lemuřané, kteří rozvinuli lidské vědomí. Kdo údajně byli Lemuřané? Můžete se dočíst, že tyto „...nesmrtelné bytosti „odletěly" ze svého zanikajícího domova, z Lemurie, a vydaly se na malý ostrov, na nově vyzvednutou pevninu z oceánu, na Atlantidu. Čekaly velice dlouhou dobu na ostrově, který pojmenovali Udal, a teprve pak začaly obnovovat svojí spirituální vědu“. Pokud byste je prý v té době pozorovali, nepoznali byste co dělají; a pomysleli si o nich že zešílely. Existuje popis toho co dělaly, nejprve se ale musíme vydat na exkurzi do lidského mozku.
    Levá strana je mužská a pravá strana ženská. Obě jsou spojeny útvarem zvaným corpus callosum. Podle Thovta je povaha těchto hemisfér takováto: levá, mužská část, se dívá na všechno absolutně logicky, dalo by se říci tak, jak se to napohled jeví. Pravá, ženská část, je mnohem více zapojena do procesu si něco vyzkoušet, a ne to pouze chápat. Ženské a mužské vnímání jsou navzájem svými zrcadlovými obrazy, jako kdyby mezi nimi bylo zrcadlo. Když napíšete slovo LÁSKA do mužské části, ženská část vidí zrcadlový obraz toho slova. Kdyby se mužská část zaobírala tím, jak to vnímá ženská část, pak by řekla: „...v tom není logika." Když by se ženská část podívala na tu mužskou, pak by řekla „...a kde jsou v tom pocity?"
     Mozek se dále dělí jemnějším způsobem na čtyři laloky. Další mužská složka mozku zrcadlí přední část a nachází se v místě za tím, co zrcadlí. Za ženskou částí je další zrcadlový obraz, který zrcadlí to, co je vpředu před ní. Za mužskou logickou částí je tedy část zcela založená na zkušenosti, a ženská zkušenostní část má za sebou složku zcela založenou na logice. Je to něco podobného jako by se všechna čtyři zrcadla odrážela navzájem čtyřmi možnými způsoby. Až se později podíváme na geometrie, uvidíte, že přední část mužského mozku, tedy logická část, je založena na trojúhelníku a čtverci ve dvou dimenzích, nebo na čtyřstěnu a krychli ve třech dimenzích. Přední část ženského mozku, tedy zkušenostní část, je založena na trojúhelníku a pětiúhelníku ve dvou dimenzích, nebo na čtyřstěnu, dvacetistěnu a dvanáctistěnu ve třech dimenzích. V mozku existují také úhlopříčné dráhy spojující levou přední logickou část s pravou zadní logickou částí, a pravou přední zkušenostní část s levou zadní zkušenostní částí. Tak se tato kvalita, založená na zrcadlení, projevuje odrazem z jedné strany na druhou, zepředu dozadu a od jedné úhlopříčky k druhé úhlopříčce. To je podle Thovta způsob jakým jsme byli stvořeni.
    Když nastal pravý čas, Naakalští z Lemurie vytvořili spirituální zpodobnění lidského mozku na povrchu jejich Atlantského ostrova. Jejich záměrem bylo zrodit nové vědomí založené na tom, co se naučili v Lemurii. Věřili, že při vzniku nového vědomí Atlantidy bude první na řadě mozek, a teprve potom tělo. Teprve teď, ovšem za předpokladu, že budete mít na paměti popsaný Thovtův obraz lidského mozku, můžete začít chápat smysl jejich konání. Nejdříve vybudovali zeď o výšce 40 stop a šířce 20 stop, která se táhla prostředkem ostrova shora dolů, a zatarasila tak přístup z jedné strany na druhou. Pokud byste se chtěli dostat na druhou stranu, museli byste doslova skočit do vody. Pak vybudovali menší zeď, umístěnou kolmo k první zdi, a rozdělili tak ostrov na čtyři části. Hned potom se jedna polovina z tisícovky lidí, kteří byli členy Naakalské mysterijní školy, odebrala na jednu stranu, a druhá polovina na druhou, výběr měl být prováděn podle jejich povahy. Mohlo by to znamenat, že muži zůstali na jedné straně, a ženy na druhé. To ale asi nebude to pravé, spíše se dá předpokládat, že selekce neprobíhala podle lidského těla, ale podle toho, kdo jakou stranu mozku více preferoval. Takto se přibližně polovina členů stala mužskou částí mozku, a druhá ženskou částí. V tomto fyzickém stavu strávili tisíce let dokud nebyli připraveni k dalšímu kroku. Byli vybráni tři lidé jako představitelé části mozku corpus callosum, která spojuje levou a pravou hemisféru. Thovtův otec Thome byl jedním z nich. Pouze jemu a dvěma dalším bylo dovoleno pohybovat se po celém ostrově. Jinak musely být obě strany ostrova od sebe absolutně oddělené. Tito tři lidé poté začali vyrovnávat a spojovat obě strany, jejich energie, myšlenky, pocity a všechny aspekty lidství do integrovaného lidského mozku. Nezaměřovali se na lidské buňky, ale spíše na lidská těla.
    Dalším krokem byla projekce formy Stromu života na povrch Atlantidy. Použili k tomu tvar s dvanácti kruhy namísto deseti, přičemž jedenáctý a dvanáctý kruh se nacházely mimo hlavní ostrov; jeden kruh byl na Udalu a druhý ve vodách na jihu. Na hlavním ostrově bylo tedy deset kruhů, což je uspořádání, které dobře známe. I když délka ostrova měřila stovky mil, byla podle Thovta udělána projekce pouze do jednoho atomu. Existují náznaky, že podle proporcí Stromu života byla vyprojektována dokonce i velikost a tvar měst na Atlantidě. Platon ve své knize Kritias tvrdí, že hlavní město Atlantidy bylo tvořeno třemi kruhovými pásy země oddělenými od sebe vodou,. Hovoří také o tom, že město bylo postaveno z červených, černých a bílých kamenů. Tento způsob zbarvení lze pochopít na příkladu Velké pyramidy.