Zákon nad zákon...

15.12.2013 16:31

    Nedávno jsem se opět začetl do „hlubokomyslných“ úvah nad zhusta propíraným NWO, co to asi znamená. Nu, protože je mi už dlouho jasné, že za alespoň jednou verzí NWO stojí židé, že illumináti, svobodní zednáři, a jiná tajuplná seskupení jsou vlastně v židovské režii, a to už po celá tisíciletí, vzpoměl jsem si na slova rabína Weina, která pronesl ve Štrasburku roku 1919: „ – blíží se vítězství nad křesťany a vesmírem – “ Uvědomil jsem si v čem tudíž tkví ona tajuplnost oněch tajuplných spolků. Protože jsou to převážně Židé, tkví to v jejich bibli zvané Talmud. Kolik z vás ví co to vlastně je?
    Talmud je slovo aramejské! Znamená poučení. Talmud je poučením o božím zákoně, je jeho znalostí i výkladem, je tedy vlastním zákonem židovství. Jsou dva Talmudy, jeruzalémský a babylonský. První pochází z počátku IV. století po Kr., druhý z počátku VI. století po Kristu. Jeruzalémský je stručný, zato však velmi pestrý a je vzácným pramenem pro poznání židovských dějin, archeologie, palestinského zeměpisu, a podobně. Talmud babylonský je trojnásobného rozměru, je rozvláčný, a jeho obsah je výhradně náboženského a sociálně právního charakteru. Je však, protože byl sepsán o dvě stě let později úplnější, a proto i hodnověrnější. Původci obou jsou farizejové, židovská sekta která se odklonila od pravověrné víry Mojžíšovy ovlivněna náboženskou filosofií chaldejskou. Talmud se formálně dělí na dvě sbírky „poučení“ o zákoně, Mišna je sbírkou vlastních textů zákona, Gemara pak sbírkou výkladů. Autory Mišny jsou farizejští učenci zvaní tannaisu, tedy vykladatelé Pentateuchu - Pěti knih Mojžíšových, autory Gemary jsou amóraim, to znamená mluvčí kteří zkoumali pravost textů Mišny, a pak k jednotlivým otázkám připojili co po jejich dobu zachovala Kabbala - ústní podání, zároveň s vlastními výklady a ustanoveními i nařízeními Pentateuchu - thóry - a jiných posvátných knih židovských.
    Židé přijali Talmud působením farizejů, kteří se postupně zmocnili náboženského a politického vedení židovského národa, po zkáze Jeruzaléma rozptýleného po celém světě. Z Talmudu se stal nejvyšší a všeovládající zákoník jemuž podřídili i Bibli. Prostí Židé uvěřili farizejskému tvrzení, že slova Talmudu jsou sladší slov Bible. Z Talmudu pak v 16. století, pro snadnější potřebu, vytvořili židovský katechismus Šulchan arucha - hebr. Prostřený stůl - což je sborník hlavních ustanovení Thóry, tedy Pentateuchu a Talmudu, doplněný zvykovým právem. Vůdčí myšlenkou Šulchan aruchy, který je „ochucením“ Talmudu, je přesvědčení, že svět náleží Židům, a že Židům jsou dovoleny všechny prostředky k dosažení vrcholného cíle židovství – vlády nad světem a všemi jeho poklady. Vrozeným židovským vlastnostem takové učení nejvíce vyhovovalo, a proto je ochotně přijali. Nikoli Mojžíšova Bible, nýbrž Talmud stal se jejich zákonem. Dnes Židé žalují světu jak jsou nenáviděni a pronásledováni. Kdyby byli schopni nahlédnout do svých dějin po Kristu, možná by sami pochopili proč...