Základní strategie - odpoutání pozornosti

08.08.2013 12:19

    Zkušenosti ukázaly, že nejjednodušší metodou jak zabezpečit tiché zbraně a získat kontrolu nad veřejností, je udržovat veřejnost nedisciplinovanou a nevědomou o základním systému principů na jedné straně, na druhé straně ponechat ji zmatenou, dezorganizovanou a roztěkanou, s nezájmem o skutečně důležité věci. Toho je možné dosáhnout:
(1) Odpoutáním myslí lidí; sabotováním jejich duševních aktivit; poskytováním programu veřejného vzdělání v matematice, logice, konstrukci systémů a ekonomii na velmi nízké úrovni; a odrazováním od technické tvořivosti.
(2) Upoutáním jejich emocí, zvyšováním jejich shovívavosti k sobě samým a jejich shovívavosti v emocionálních a fyzických aktivitách:
    (a) Neúprosným emocionálním napadáním a útoky (duševní a citové znásilňování) permanentní clonou sexu, násilí a války v médiích - zvláště v televizi a v novinách.
    (b) Tím, že jim dáme to, po čem touží - v nadbytku - „podřadnou stravu pro myšlení" - a zbavíme je všeho, co skutečně potřebují.
(3) Přepsáním dějin a zákonů, a podřízením veřejnosti deviantním výmyslům, takže budeme schopni posunout jejich myšlení od osobních potřeb k velmi vykonstruovaným vedlejším prioritám.
    Tím zabráníme jejich zájmu a objevení tichých zbraní - technologie sociální automatizace. Základním pravidlem je, že ze zmatku plyne zisk; čím větší zmatek, tím větší zisk. Tudíž nejlepší postup je: vytvořit problémy a potom nabídnout řešení.
    Neméně důležitým aspektem je odpoutávání pozornosti. K tomu výborně slouží hlavně hromadné sdělovací prostředky. Jejich úkolem je odvádět pozornost dospělé veřejnosti od skutečných společenských problémů a upoutat ji záležitostmi, které jsou ve skutečnosti bezvýznamné. Důležité je i školství, které musí udržovat mladé lidi v nevědomosti o skutečné matematice, skutečné ekonomii, skutečném právu a skutečné historii. Zábavu veřejnosti udržovat pod úrovní šestého řádu. Hlavně však udržovat veřejnost zaměstnanou, ba až přezaměstnanou, aby neměla čas přemýšlet; zpátky na farmu mezi ostatní zvířata. Souhlas veřejnosti je první vítězství. Systém tichých zbraní pracuje s daty získanými od poslušné veřejnosti legální, i když ne vždy legitimní mocí. Mnoho informací je obsaženo ve státních formulářích daňových přiznání, sebraných, shromážděných a pořízených otrockou prací provedenou daňovými poplatníky a zaměstnavateli. Mimo toho je mnoho dalších takových formulářů užitečným indikátorem souhlasu veřejnosti, důležitým faktorem ve strategickém rozhodování. Z toho se pak odvozují tzv. Koeficienty souhlasu, což je číselná hodnota zpětné vazby naznačující míru vítězství. Psychologicky vzato když je vláda schopna vybírat daně a zmocnit se soukromého majetku bez jakéhokoli odškodnění, je to neklamnou známkou toho, že veřejnost je zralá pro kapitulaci a je svolná nejen se zotročením, ale i se svévolným zasahováním do svého soukromí. Dobře a snadno kvantitativně určitelným ukazatelem zralosti času je počet občanů platících daně navzdory naprosto zřejmému nedostatku protislužeb od vlády.
    Dalším krokem v procesu konstrukce ekonomického zesilovače je objevování a potažmo i zvětšování zdrojů energie. Energetické zdroje, které podporují nějaký primitivní ekonomický systém, jsou - samozřejmě - dodávky surovin a souhlas lidí pracovat. A tudíž je předpokládána jistá hodnost, postavení, nebo třída v sociální struktuře, to znamená poskytování práce na různých úrovních společenské hierarchie. Každá třída, při zajišťování své vlastní úrovně příjmů, kontroluje třídu stojící bezprostředně pod ní, a tím je ochraňována třídní struktura. To zajišťuje nejen stabilitu a bezpečnost, ale především také vládu. S postupem času, jak se zlepšuje informovanost a vzdělání, elementy nízké třídy společenské zaměstnanecké struktury se stanou poučenějšími a závidí dobré věci, které vlastní členové horní třídy. Ti pak také začínají dostihovat znalosti energetických systémů vyšší vrstvy a získávají schopnost stoupat v třídní struktuře. To ale znamená velkou hrozbu pro panství elity. Jestliže se podaří vzestup nižších tříd odložit na dostatečně dlouho, elita může dosáhnout značné energetické převahy. Jinak by dělnictvo nezůstalo v postavení základního zdroje energie. Dokud taková energetická převaha není absolutně nastolena, musí být brána v úvahu ochota lidí pracovat a nechat jiné zařizovat jejich záležitosti. Jinak může dojít k chybě způsobené tím, že se lidé budou plést do konečného přesunu zdrojů energie kontrolovaného elitou. Je nutné podotknout, že v současné době je souhlas veřejnosti stále ještě základním klíčem k ovládání energie v procesu ekonomického zesilování.
    Úspěšná aplikace strategie vyžaduje pečlivé studium vstupů, výstupů, způsobů propojení vstupů a výstupů, a potažmo i dostupné energetické zdroje pro podporu strategie. Tomuto studiu se říká logistika. Logistický problém je nejdříve studován na elementární úrovni a potom je studován na úrovních s větší komplexností jako syntéza elementárních faktorů. To znamená, že je analyzován daný systém, jsou určeny jeho subsystémy, jež jsou po řadě analyzovány, dokud se tímto procesem nedostaneme až k logistickému „atomu" - jednotlivci.