Záhadná energetická pole...

13.03.2014 20:21

    Občas se objeví zprávy o podivných záhadných, někdy pokroucených kamenech připomínajících postavy. Jedna z takových záhadných lokalit se nachází na západ od Londýna, čtyři kilometry od Chipping Nortonu. Jde o známý záhadný komplex v Rollrightu. Komplex je tvořen kamenným kruhem o průměru bezmála 32 metrů a podle staré legendy je nazván „Královi muži“. Legenda říká, že zde kdysi dávno měli být královští vojáci proměněni v kameny. A nejen vojáci, mezi nimi je i sám král, který byl s nimi. Toho krále má představovat osamocený kamenný kolos vzdálený asi 70 metrů od kamenného kruhu. Měří na výšku 2,60 metru a je 1,44 metru široký. Ke komplexu patří ještě další skupina kamenů nazvaná „Šeptající rytíři“, dnes už jsou zčásti povaleny. Rytíři se nacházejí východně od Královských mužů. Velmi zajímavé místo! Lidé, kteří se ze zvědavosti dotkli těchto kamenů tvrdí, že měli pocit závrati. Proutkaři, kteří se vydali toto místo zkoumat, hovoří o halucinacích a smyslových přeludech za bdělého stavu. Dostavovat se měly údajně každý den pouze v určitou dobu pokud se zdržovali v kruhu. Citlivější jedinci pak prý utrpěli šok.
    To už začalo být moc i na „otrlé“ vědátory. V letech 1978 a 1979 prováděli v oblasti Rollrightu dost rozsáhlé pokusy a zkoušky ve dne i v noci. Ke zkoumání použili i přenosný ultrazvukový detektor a nestačili se divit. Za ranního svítání zaznamenali silné pulzování kolem „královského“ menhiru, a potažmo i mezi menhirem a kamenným kruhem. Mezi kameny se vytvářela záhadná energetická pole. Tato energetická pole se měnila jakmile do nich někdo vstoupil. Na území Anglie existují i jiné podivné lokality, ale není to jen anglická doména. Tak například městečko St. Florian v americké Alabamě je pověstné svým kamenitým okolím, mnoho kamenů nejrozmanitějších velikostí a tvarů se nachází především kolem silnice asi sedm mil severně od Florence. Jsou zde mohutné kamenné kvádry, z nichž některé celé, další napůl, a zbývající jen z třetiny vězí v zemí. Vědátoři měřením zjistili, že všechny jsou obklopeny záhadnými energetickými poli. Zajímavé na tom je fakt, že tato energetická anomálie je čas od času viditelná. Jedno z možných vysvětlení tohoto světelného jevu by mohlo spočívat v tom, že kamenné kvádry jsou svými podzemními částmi často vystaveny tlaku, který je jednou silnější, podruhé slabší. Tlak by měl vznikat vlivem tektonických posunů v Zemi, třeba při pohybu různých vrstev. Vědátoři si to vyzkoušeli v laboratoři. Pokud na křemenité kameny vyvíjeli silný tlak na samé únosnosti celistvosti kamene, kámen začal produkovat světelné fenomény připomínající neidentifikovatelné létající předměty.
    Není to nic nového, tyto světelné jevy znají třeba původní obyvatelé Austrálie velmi dlouho a nazývají je minmin. V Africe je znají pod pojmem aku, v Indii jim říkají chota adonis, a v Malajsii pennangal. Pozoruhodné na tom je, že tyto světelné koule dokáží ovlivňovat lidskou psychiku. Pokud se člověk přiblíží k takovému světelnému zdroji a dostane se do elektromagnetického pole, dolonce i u méně citlivých jedinců se může objevit pocit strachu, naskočí jim husí kůže, a objeví se tíseň. Při delším kontaktu se projevoval pocit jakoby mimosmyslového vnímání. Jedinci popisovali různé vize a u některých to vedlo ke ztrátě paměti. Kalifornští indiáni Wintuové asi dobře věděli o čem mluví když tyto světelné koule označovali za „požírače ducha“.
    Je známo, že jakési energetické pole produkuje každý jedinec. Některý slabší, jiný silnější. Existují lidé, kteří toho dokáží plně využívat. Bylo prokázáno, že v africké buši dokáže kmenový kouzelník vytvořit měřitelné myšlenkové pole, které pak opouští jeho hlavu. Současně poblíž někdo intenzivně bubnuje, což vytváří další silové pole. Tato silová pole se spojují a silové pole z hlavy kmenového kouzelníka putuje se svým akustickým protějškem. A kdesi je zase přijímáno. Mohla by na podobném principu probíhat třeba i komunikace s mimozemšťany? Představme si, že kmenový kouzelník vstoupí do kruhu v Rollrightu, a jím vytvářené myšlenkové pole se spojí s energetickým polem kamenného komplexu. Nevíme sice kam ty pulzující kameny vysílají tuto energii ale předpokládejme, že jiný kamenný komplex by sloužil jako přijímač. A jiný kouzelník stojící uprostřed toho dalšího komplexu by pak byl schopen rozumět myšlenkám odesílaným z Rollrightu.
    Asi to není náhoda, když řada středisek prastarých kultur nesídlila jen tak na náhodných místech, nýbrž na uzlových bodech celosvětově existující sítě energetických polí. Tímto způsobem byly patrně propojeny kultury kolem Indu, v Egyptě, Mongolsku, Irsku, na Velikonočním ostrově, v Peru, a vlastně po celém světě. Nevíme co všechno se dá takto odesílat a přijímat, ale asi je toho dost. Pro „moderního“ jedince je to asi nepochopitelné, ale v podstatě totéž, co zmíněný kouzelník, dokázala prostá „přírodní“ polynézká žena. A nepotřebovala ani bubny. Stoupla si prostě pod strom a mumlala do něj. Když se jí ptali proč to dělá, její odpověď tazatele zarazila. Řekla jim, že ráno zapoměla říci svému muži a synovi, kteří pracovali ve vzdáleném městě, co jí mají ve městě nakoupit. A dodala: „Protože jsem chudá, musím využívat starých znalostí. Kdybych byla bohatá, koupila bych si telefon...“