V roce 2012 měla nastat katastrofa...

21.08.2010 08:25

    Je toho plný internet, občas se různé úvahy objevují v některých časopisech. Mayové, myšleno ovšem ti prastaří, po sobě zanechali kalendář vytesaný do kamene. Vlastně hned několik kalendářů a možno říci pro pochopení pozemského človíčka podivných kalendářů. Vyskytuje se v nich dnes už alespoň částečně známé "posvátné" číslo kterým mayský kalendář končí. Pokud jsou dohady vědátorů alespoň trochu správné, pak mayský kalendář končí rokem 11 804.
    Nikdo neví odkud Mayové kalendáře vzali, jestli je ti prastaří vytvořili sami, nebo je "zdědili" po někom kdo podklady pro kalendáře důvěrně znal. Asi platí spíše to druhé. Jenže po kom mohli dědit? Existuje domněnka že stejné číslo, jen jinak zaznamenané, je vytesáno do kamene v proslulém basreliéfu Zodiaku v egyptské Dendeře. Stáří basreliéfu odhadují na nejméně šest tisíc let. Obdobná informace má být zapsána pomocí tzv. magických čísel v  postavení tří velkých pyramid v egyptské Gize, a také ve stejně velkých, i když méně známých pyramidách v Teotihuacanu v Mexiku. Pokud to tak opravdu je, pak by tento údaj musely zapsat dvě dost vzdálené civilizace. A podle vědátorů rozdílné civilizace. Je to ovšem vědátorský výmysl, protože se v této souvislosti nutně musí vyskytnout nejméně jedna otázka. Ta nejzákladnější zní kdo by od koho případně opisoval. Spíše se zdá, že šlo o jednu, celosvětově rozšířenou a propojenou civilizaci. Ta civilizace buď sama zažila, nebo měla jasnou povědomost o něčem natolik důležitém, že považovali za nutné zanechat o tom po sobě odkaz. Nebo varování, jak je ctěná libost.
    Jisté je, že tento odkaz nezanechali neznalí, byli to lidé dostatečně fundovaní. Existují skupiny na vědátorské oficiální grupě nezávislých takévědátorů, kteří zasvětili svůj život zkoumání prastarých vzkazů a jejich spojitosti. Zřejmě se jim podařilo zjistit, že jisté údaje uložené v pyramidách, nebo různých basreliéfech, vypovídají mimo jiného i o katastrofickém zániku lidstva. Z různých údajů vyvodili, že onen "posvátný" údaj 11 804 by mohl být datem příští živelné pohromy, která by měla opět zničit civilizaci. Planeta to přežije, ale lidstvo ne. o tomto ohrožení se začalo různě spekulovat teprve před několika lety, to se výzkumem prostředí starodávných civilizací  začali zabývat specialisté na astrofyziku, astronomii, geofyziku, geologii a informatiku. Tak alespoň někteří vědátoři došli k poznání že ti dřívější, zaniklí, které dnes mnozí označují za "kněze" a "mágy", jinak řečeno lidé vědy zaniklé civilizace, disponovali tak ohromnou znalostí pohybu nebeských těles a nebeské mechaniky vůbec, že dnešní znalosti za jejich silně pokulhávají. Nadále převyšují současnou znalost, toto tvrzení se zdá být nepochybné. Už se asi nikdy nedozvíme od koho znalosti. Rozum říká že patrně od těch, kteří byli před Egyptem a před Mayi. A od těch převzali i varování. Proto jejich vědci prováděli bedlivé pozorování nebe a zaznamenávali kdejakou, i sebemenší změnu a předávali tyto znalosti z pokolení na pokolení. A protože patrně stejně jako dnes i tenkrát docházelo ke zhroucení společenských systémů, je to jen dohad, záznamy pozorování přetrvaly dobře ukryté. Ne na papíře, ale vytesané v kameni. Dnes se snažíme tyto vzkazy přečíst a alespoň částečně jim porozumět. Pokud jsou vědátorské výpočty poplatné a "posvátný" mayský údaj 11 804 opravdu odpovídá roku 2012, pak je asi trochu pozdě.
    Určitou nadějí a útěchou by mohlo být, že ti dřívější se nemuseli řídit něčím obdobným dnes poplatnému kalendáři. Existuje zatím nejasné poznání, že pohyb a pozice hvězd podléhá přes veškeré úvahy o chaosu pevným zákonům, pravidlům, a neméně přesnému uspořádání. Museli o tom dobře vědět, proto s takovou posedlostí a vytrvalostí jejich vědci pozorovali pohyby na nebi. A proto se také snažili vypočítat přesné datum příští živelné pohromy. Dobře přitom věděli, že to datum se ve více či méně pravidelných intervalech opakuje. Jen díky tomu uchránili část vědy a civilizace, tyto přežilé zbytky pak stály u kolébky velkým státům v Indii, Egyptě a Jižní Americe.
    Ta pozorování a porovnávání se starými záznamy vytrvale prováděli od prehistorie a jen díky tomu věděli, že ke katastrofickým událostem dochází s neměnnou pravidelností. Že život jedné civilizace má více či méně přesný bod vzniku i zmaru. A také že tyto události jsou nevyhnutelné. Svůj konec předpokládali a poznatky zaznamenali do pyramid. Ten jejich "Soudný den" měl podle dnešního kalendáře nastat 27. července roku 9792 před Kristem. Uprostřed éry panování Lva...