Umlčte je, bijte je!

22.12.2010 18:57

 

    Existuje spousta otázek, pro někoho sice možná zajímavých, ale v dnešních prostředí naprosto zbytečných. Protože na ně nikdo odpověď buď není schopen dát, nebo záměrně dát nechce. A pokud by se o to někdo pokusil a byť jen „vystrčil růžky“ ze sevřeného oficiálního šiku, se zlou by se potázal. Své o tom ví Američan Cremo. Ve své knize, jejíž zkrácená verze vyšla česky pod názvem „Skrytá historie lidstva“, zdokumentoval pro laika až neuvěřitelné množství abnormalit. Takových abnormalit, které do stávajícího nařízeného obrazu historie nechtějí za žádnou cenu zapadnout. A tak je pochopitelné, že pro oficiální vědátorskou marškumpačku je jednoduší, možná odpovídající jejich rozumové vyspělosti, naprosto jasná fakta v nejlepším případě z titulu své „odborné vyspělosti“ odmítnout. Co na tom, že historie člověka je zcela jasně mnohem starší než nařídili?

    Kniha vyvolala ve vědátorských kruzích pozdvižení a vlnu kritiky. Například americký archeolog Leakey označil knihu jako „humbuk“ a vážně ji prý může brát jen hlupák. Co je pak on sám? Jenže Cremo si nic nevymyslel! Ta pravá spoušť ale nastala v okamžiku, kdy NBC v roce 1996 odvysílala dokumentární pořad který z knihy vycházel. Vědátoři zasypali vedení televize protestními dopisy. Tvrdili v nich, že obsah knihy je sprostý podvrh a vyzvali televizní stanici aby pořad již nereprízovala. Když vedení NBC tento požadavek odmítlo, vědátoři se obrátili dokonce na americkou vládu s žádostí, aby Federální komise pro komunikace opakování pořadu zakázala. Nejenže se pokusili omezit svobodu projevu v údajně nejsvobodnější zemi světa a zasáhnout soukromému subjektu do jeho pravomocí, ale usilovali i o cenzuru intelektuální diskuse. Opravdu jsou vědátoři ze „slovutných“ akademických institucí takoví blbci, či nepřátelé svobodného myšlení? Nebo jen mají sem tam pocit že jim teče do bot, a musejí své nařízené výmysly zuby nehty bránit?

    Nebo takový případ americké geoložky Virginie Steenové-McIntyreove. Ta v 70. letech minulého století prováděla z pověření Amerického geologického úřadu průzkum na archeologických nalezištích v Mexiku. Použila nejmodernější přístroje a hned několik metod. Problém nastal ve chvíli, kdy výsledky jejího měření byly vždy mimo „povolenou hranici“. Oficiální archeologové totiž „přidělili“ zkoumanému nalezišti stáří na méně než 25 tisíc let, jí ale vycházelo 250 tisíc a víc. Podle oficiálního nařízení někdy v době před pětadvaceti tisíci lety měli tehdejší lidé pěšky, v přesně stanoveném pořadí, překročit Beringovu úžinu a dostat se do Ameriky. Předtím prý lidé na americkém kontinentu nežili. Geoložka Steenová-McIntyreová proto dostala šanci aby svá zjištění přehodnotila. Ona to odmítla, protože by musela zcela jasná zjištění ve své zprávě zfalšovat. Měla nejen velké potíže s publikací své zprávy, ale navíc přišla i o místo profesorky na univerzitě. Což je nejen špinavost, ale i jasná známka oficiální debility. Pokud se někdo z nich nad tímto označením začne rozčilovat, pak je namístě položit mu prostou otázku. Jak dlouho ještě míníte své nesmyslné výmysly prosazovat? Pokud by zaujali byť obranný, ale vstříčnější postoj, pak by svá „koryta“ ještě mohli obhájit. Pokud ale budou ve svém pitomém postoji pokračovat, pak o ně stejně pomalu ale jistě přijdou. Opuncovanost ani zdaleka neznamená znalost. Můj táta říkával blbej můžeš být, ale musíš mít na to glejt. To beze zbytku platí i dnes. A ať si mě třeba ugrygarujou!