Šachy s Tzolk'inem

17.03.2010 07:57

 

Mayským kalendářem se už celá desetiletí zabývá bez smysluplných výsledků řada různých vědátorů. Proč bez výsledků? V tomto případě neplatí něco vymyslet a pak to porovnávat se skutečně pozorovaným.

Jestliže někdo tvrdí že porozuměl mayským textům, pak mírně řečeno mystifikuje. Vymýšlí si... Je to celkem přirozená lidská vlastnost, kdyby ovšem to vymyšlené, navíc ničím nepodložené, nehodlali propagovat jako neotřesitelný fakt. A to jen z titulu „opuncovanosti“ a z toho plynoucí „renomovanosti“. Je tedy až s podivem že někteří vědátoři, snad z nedostatku vlastní fantazie, se rozhodli připustit určitou pravděpodobnost Callemanova výkladu kalendáře. Až na to, že nepůjde o jakési evoluční cykly, ale o světy v souladu s těmi, které popisují „primitivní“ severoameričtí Hoppiové. Tito indiáni tvrdí v podstatě totéž co naznačuje mayský kalendář. V přepočtu by přibližně souhlasilo i datum počátku posledního cyklu. Údajně „moderní“ věda si vymyslela evoluční cykly, tedy jak jsme se v jakési prapolévce začali sami od sebe vyvíjet až po dnešního slavného homo sapiens sapiens. A vůbec jim přitom nevadí, že jim to jaksi nechce „štymovat“. Tedy nejsou schopni to dát dohromady tak, aby to mělo hlavu a patu. Má to díry jak cedník prostřílený dělem. Přesto nad tím budou „učeně“ bádat. A proč ne, když jim to ostatní „žerou“ a cpou do nich prachy! A kdo by se v dnešním „pokrokovém“ světě vzdal balíku peněz vydělaných „za nic“? Jen blázen, nebo idealista! A takové lidi aby dnes hledali s lucernou a lupou!

Prý se zrychluje čas. Nezrychluje, ten je pořád stejný. Tedy myšleno ten pozemský čas. Nikdo dodnes neví co přimělo Sumery, nebo jejich předky k tomu, aby tak přesně určili pozemský čas. Nějaký důvod pro to určitě měli. On ten důvod je ostatně nasnadě a není třeba nad ním „bádat“. Objevil se dohad že evoluční cykly, tak dobře popsané prý moderní vědou, nacházejí potvrzení v mayském kalendáři. Sakra sakra... Že by staří Mayové, nebo kdo ten kalendář vytvořil, opisovali od „moderních“ vědátorů? Naštěstí se našli tací, kteří údajně „zanedbatelné“ rozdíly připisují větší přesnosti Mayů. Nebo lépe řečeno tvůrců kalendáře, protože nikdo dodnes neví kdo je autorem, či autory kalendářů. A protože je to pozůstatek staré mayské kultury, tak jsou to mayské kalendáře. I když titíž vědátoři jedním dechem nechtějí ani za nic přiznat Mayům nějakou vyšší inteligenci. Jenže vytvořit takové kalendáře, a že Mayové neměli jen jeden, vyžaduje nejen velkou inteligenci, ale navíc znalost čehosi víc! Když už ničeho jiného, tak znalost jak to ve vesmíru chodí! Což ani jeden dnešní vědátor nezná! Nebyli snad už jen tvůrci kalendáře na podstatně vyšší mentální úrovni než jsme my dnes? Hrát si na kabrňbáka a poukazovat ne jakési imaginární „chyby“, kterých se měli dopustit naši předkové oproti dnešním výmyslům, dokáže kdejaký blbec a nemusí být ani opuncovaný.

Vědátoři trvají na vzniku vesmíru zásluhou jakéhosi velkého třesku. Dodnes ale ani v nejmenším neupřesnili co vlastně mělo bouchnout. Oficiálně totiž nebylo nic, tedy zhola prázdný prostor, byl li vůbec nějaký prostor. Pokud je ovšem možné tomu tak rozumět. To nic se „smrsklo“ do čehosi malého, možno říci neviditelného, a najednou bác! A už to nic létalo! Může nic létat? Dá se z nic vytvořit hmota? Co je to nic? Může se ni c „smrsknout“ do něčeho, co může následně bouchnout? Když nemáte v dlani nic, a sevřením dlaně to nic smrsknete, bouchne to? Tak nevím. Buď jsou blbci vědátoři nebo my, kteří se nad tím snažíme zamyslet. Jenže ono se od toho údajného třesku odvíjí vše ostatní! Je fascinují že z nic tu najednou z ničehož nic byly obrovské planety, slunce, komety, a všechno ostatní co do vesmíru patří! A že toho je! A to jen o čem máme díky skrovným prostředkům ponětí! A o čem kabrňácky tvrdíme jak všechno důvěrně známe! Neznáme nic, ale to je věc osobního názoru. Běžný človíček nemá pro samé pachtění za penězi čas přemýšlet o hvězdičkách. Jakýsi vědátorský pitomec prohlásil, že hmota se začala tvořit už v prvních setinách sekundy po třesku. Z čeho? Z ničeho?  Mayský kalendář prý popisuje vývojové cykly vesmíru a tedy potažmo i člověka od okamžiku slavného velkého třesku. Skutečně? Nepopisuje spíše jednotlivé etapy putování naší sluneční soustavy vesmírem kolem galaktického jádra? Nebo něčeho jiného? Nevíme. Jisté se zdá být že existují časové cykly, na jejichž téměř pravidelném konci postihuje Zemi nějaká katastrofa. O tom jaká katastrofa, či v jakém rozsahu, se můžeme jen dohadovat. Dozvíme se to možná až na konci tohoto cyklu. Zbude vůbec někdo aby mohl následovníky informovat? Asi vždycky někdo zbyl, jinak by o tom nehovořily mýty. Je téměř jisté, že v době nějakých čtyř tisíc let před Kristem se něco událo. Něco natolik katastrofického, že lidská čeládka začínala znovu „od piky“. A možná začala i nová vědátorská „evoluce“.