Problémy stabilizace

08.08.2013 11:56

    Problém stabilizace ekonomického systému spočívá v tom, že jsou (1) příliš vysoké nároky na účetnictví, (2) je příliš mnoho chamtivosti a za (3) je příliš mnoho populace. To vytváří rozsáhlou ekonomickou induktanci, která může být vyvážena jedině ekonomickou kapacitancí (skutečné zdroje nebo hodnoty - např. zboží nebo služby).
    Program sociální péče není nic jiného než vyvažování systému nekrytými kredity které vytváří falešný kapitálový průmysl, který má dát neproduktivním lidem střechu nad hlavu a potravu do jejich žaludků. To může být užitečné, ale... Protože příjemci dostanou státní peníze „zadarmo", tvoří armádu ve službách elity. Platí zde přísloví: „koho chleba jídáš, tomu píseň zpívej." Ti, kteří se nechají nachytat na ekonomickou drogu, se zároveň musejí nechat elitou připoutat. Toto je metoda jak získat velké množství stabilizační kapacitance na účet budoucnosti světa. Toto je čtvrtý zákon pohybu - prudký začátek, kdy je provedena nějaká akce, a opuštění systému dříve než se očekávaná reakce vrátí do bodu akce - zpožděná reakce. Prostředkem pro přečkání reakce je provedení změny systému dříve než může dojít k reakci. Tímto způsobem se politici stanou ve své době populárnějšími a veřejnost zaplatí později. Posouzení činů takového politika je vlastně zpožděnou reakcí.
    Toho samého efektu je dosaženo, když vláda tiskne peníze nad limit daný hrubým národním produktem, tj. ekonomickým procesem zvaným inflace. Tím se dostane nadměrné množství peněz do rukou veřejnosti a dojde k nastolení rovnováhy v poměru k jejich nenasytnosti, čímž se vytvoří jejich falešná sebedůvěra a na chvíli se „vlk odežene ode dveří." To nakonec musí zapříčinit válku, protože válka je konečně pouze aktem zničení věřitelů, a politici jsou veřejností najatí lidé na které se svalí všechna odpovědnost. A na nichž si veřejnost „zchladí žáhu". Kdyby se lidé opravdu starali o své bližní, potom by kontrolovali jejich žravost, plození, a podobně. Pak by nemuseli spoléhat na úvěry a na program sociální péče, který okrádá pracující a uspokojuje flákače.
    Protože převážbá většina široké veřejnosti není, a ani neumí být zdrženlivá, existují pouze dvě alternativy pro redukci ekonomické induktance systému:
    (1) Nechat populaci navzájem vybít ve válce, která bude mít za následek totální destrukci života na Zemi.
    (2) Převzít kontrolu nad světem s použitím ekonomických „tichých zbraní" ve formě „klidného válčení" a redukovat ekonomickou induktanci - v zájmu záchrany světa - procesem benevolentního otroctví a genocidy.
    Druhá volba je pro prostý lid samozřejmě lepší možností. A těm, kterým to jen trochu myslí, musí být nad slunce jasné proč je nutné absolutní utajení tichých zbraní. Široká veřejnost odmítá zlepšit svoji vlastní mentalitu a svoji důvěru ve své bližní. Stala se stádem prudce se množících barbarů a doslova pohromou na povrchu Země. Většinu dostatečně nezajímá ekonomická věda aby se naučili proč nejsou schopni vyhnout se válce, navzdory náboženské morálce a jejich náboženské, nebo sebeuspokojivé odmítnutí zemřít zároveň s pozemskými problémy, činí pro ně řešení globálních problémů nemožným. Takový úkol na sebe musí vzít hrstka jedinců, kteří jsou skutečně ochotni přemýšlet a přežít jako ti, kteří přežít mají, kteří jsou schopni pro sebe vyřešit problémy. Jinak odhalení tiché zbraně zničí i pouhou naději na záchranu sémě budoucího lidstva.
    Průmysl financí (bankovnictví), výroba a vláda, reálné protějšky ryzích průmyslů kapitálu, zboží a služeb, jsou snadno definovatelné, protože jsou v zásadě logicky strukturované. Je to dáno tím, že jejich procesy mohou být popsány matematicky a jejich technické koeficienty mohou být snadno vypočítány. To však není případ odvětví průmyslu služeb, známého jako průmysl domácností. Problém, kterému ekonomové stojí tváří v tvář spočívá v tom, že priority jakékoli domácnosti nejsou snadno předvídatelné a technické koeficienty každé domácnosti mají sklon být nelineárními, velmi komplexními a proměnlivými funkcemi příjmů, cen atd. Počítačové informace, odvozené od použití univerzálního kódu výrobku (UPC) ve spojení s prodejem pomocí kreditních karet jako individuálních identifikátorů domácností, mohou tento stav věcí změnit. Aby bylo možno kompenzovat tento deficit dat, byl zvolen alternativní nepřímý přístup k analýze, známý pod názvem ekonomické šokové testování. Tato metoda, široce používaná v leteckém průmyslu, poskytuje souhrnná statistická data. Aplikováno v ekonomice to znamená, že všechny domácnosti v jednom regionu, nebo v celém státě, jsou studovány spíš jako skupina, nebo třída než individuálně, a je posuzováno masové chování spíš než individuální chování za účelem odhadu technických koeficientů, určujících ekonomickou strukturu hypotetického průmyslu jedné domácnosti... Jedna z metod zjišťování technických koeficientů průmyslu domácností spočívá v cenových otřesech jedné z komodit, přičemž v prodeji dalších komodit nedojde k žádným změnám.