Politické sviňárny...

08.04.2014 16:22

    Existuje legenda, že zvláštní služby USA v roce 1943 informovaly Roosevelta o možnosti „odstranit Hitlera", ten to ale kategoricky zakázal. Je to reálným faktem, a navíc v roce 1938, v předvečer mnichovské konference, dali němečtí generálové německému establishmentu najevo, že jsou připraveni odstranit Hitlera, a aby v Mnichově Hitlera nepodpořili. A že pokud s tím Angličané budou souhlasit, bude převrat. Britové odmítli, pro ně bylo velmi důležité završit mnichovskou dohodu, oni německým generálům nedovolili svrhnout Hitlera. Vždyť za jakým účelem dávali Hitlerovi Československo? Aby zadarmo získal vojenské podniky země, která byla v průmyslové výrobě jednou z nejrozvinutějších. A kromě toho, obsazením Československa se Hitler dostal na hranici se Sovětským svazem. Ale Hitler své anglické kurátory převezl - Čechy proměnil v Protektorát Čechy a Morava a Slovensko, jehož obsazení by ho dostalo k hranicím Sovětského svazu, nechal být nezávislým státem a navíc slíbil osobně garantovat nezávislost Slovenska. A zde Angličané pochopili, že odskočil z vodítka a začali jej provokovat s pomocí Polska. Poláci vyžadovali vydat Československo v protektorát jim, na což Hitler pochopitelně nepřistoupil. A tehdy začaly výhrůžky Polska na adresu Hitlera, a Hitler se rozhodl ten problém řešit jedním úderem - zničit Polsko. Byl přesvědčený, že Británie za Polsko nezasáhne, ale i Británie to potřebovala - zatáhnout Hitlera do světové války dříve než k ní bude Německo připraveno. V 50. letech skupina amerických ekonomů provedla výzkum nakolik bylo Německo připraveno k Druhé světové válce. A došli k závěru, který se nedostal k širší veřejnosti, protože je velmi zajímavý. Německo nebylo v roce 1939 připraveno ke světové válce, maximálně k jedné-dvěma lokálním válkám. Při tempu přípravy, které existovalo, by bylo Německo připraveno k válce takového rozsahu až v letech 1945-47. Proto ti, kteří se chystali zničit Německo válkou se Sovětským svazem, a zároveň zničit Sovětský svaz, museli Hitlera vtáhnout do války dříve než bude připraven. Mimochodem, zajímavý fakt - Hitler začal používat spojení „světová válka" až o půl roku později než Roosevelt.
    Stalin věděl že Německo není připraveno k takové válce, a proto nečekal, že k napadení dojde tak brzy, že se takového šílenství Reich dopustí. Stalin to sice nečekal nicméně věděl, že Hitler Sovětský svaz napadne - jen později. On věděl o mnohém, rozvědka informovala o letu Rudolfa Hesse, to Angličané dnes říkají že Hesse hned zatkli a uvěznili. Ne náhodou jsou dokumenty o Hessovi stále utajeny. A sám Hess, jakmile Sovětský svaz ústy Gorbačova řekl, že Rusové nemají námitky aby ho pustili z vězení prohásil, že ho teď Angličané zabijí. A skutečně ho našli oběšeného. Je jasné, že Hess vedl rozvohory s Brity, a Stalin o tom průbežně dostával zprávy; a když se Stalin 9. června dozvěděl, že se k rozhovorům připojil stejný britský diplomat který dal v roce 1935 zelenou Německu na přezbrojení pochopil, že situace se mění. Navíc když 11-12. června začalo přemístění německých vojsk na východ, tehdy následovalo známé prohlášení TASS ze 14. června, že mezi Sovětským svazem a Německem je vše v pořádku, že Sovětský svaz vyplní všechny závazky. Dnešní antistalinističtí tupci na toto téma šílí jaký že byl Stalin hlupák, jak do posledního okamžiku věřil Hitlerovi. Pitomí jsou antistalinisté protože nechápou, že adresátem toho prohlášení nebylo Německo, ale Roosevelt, protože 17. dubna v USA přijali rezoluci, podle které v případě napadení Německa SSSR budou USA podporovat Německo, v opačném případě napadení budou podporovat Sovětský svaz. Proto hlavní úlohou Stalina bylo nevytvořit dojem, že Sovětský svaz je agresor, a Hitler dělal mimochodem velmi mnoho, hlavně provokacemi Stalina, aby takový dojem vytvořil. A za druhé Stalin chápal, že ve vzniklé situaci jsou USA jediným potenciálním spojencem. Ani Britové, ani zlomení Francouzi takovým spojencem být nemohli. Proto i Stalin zafixoval zprávou TASS, že Sovětský svaz není agresor. A po zprávě TASS Hitler přestal přemísťovat vojska na východ, aby 17-18 zase začal.
    V září 1941 Hitler řekl, že kdyby věděl, že na hranici v okamžiku napadení není shromážděna celá Rudá armáda, pokud by bezpečně věděl, že sovětská armáda má ne jednu, ale tři obranné linie - nikdy by nezaútočil. Vyvstává tu otázka kdo informoval Hitlera, že celá Rudá armáda je soustředěná na hranici a má jen jednu obrannou linii? Informoval ho o tom zpravodajec Kanaris, který od roku 39 pracoval pro Angličany proti Hitlerovi protože se domníval, že Německo Hitlera nepotřebuje. Mechanismus realizace této etapy Druhé světové války je spojen s velmi pečlivou operací Angličanů, kteří popohnali Hitlera na Sovětský svaz a vzápětí vyhlásili, že nejsou na straně Hitlera. Je to jedna ku jedné opakování situace se začátkem první světové války v roce 1914, kdy ministr zahraničí Velké Británie Gray během rozhovorů s německým císařem Vilhelmem II. celou dobu tvrdil, že se jedná o vztazích mezi čtyřmi státy - mezi Ruskem, Francií, Německem, a Rakousko-Uherskem, a Anglie stojí bokem jako neutrální země. Ale jakmile Německo vyhlásilo Rusku válku, Anglie vyhlásila válku Německu, a Vilhelm II. si potom mohl rvát vlasy jak dlouho chtěl, ale nic nezmohl. Prachsprostě jej obelstili. Stejným způsobem Britové obelstili Hitlera, zapracovalo totožné schéma.