Pojďme trochu přemýšlet...

15.03.2010 10:14

Dnešní doba je plná zvěstí a dohadů co se stane v roce 2012. Konkrétně těsně před Vánocemi. Prý o tom mluví dávná proroctví. A také to prý říká proslavený Tzolk'in, tedy jeden z kalendářů prastarých Mayů. Ten kalendář prý končí rokem 2012, je prý to propočítáno! Jenže...

Při vší povinné úctě k matematikům je nutno vznést námitku. Počítali jste opravdu nestranně, nebo tak aby vyšlo to, co jste chtěli aby vyšlo? Matematika je moc šamanská věda a přizpůsobí se čemukoliv. Každému matematikovi a tedy i tomu, kdo se za neomylného matematika považuje. Ale budiž, co ale pak takové mnohdy hokus pokusy mohou udělat s prostými lidmi? Lidé se o tom baví, píšou a čtou, dokonce se točí i filmy. Proč? Jen tak pro pobavení konzumentů? Někteří tomu věří, dost lidí nevěří, a určitě je i spousta takových, kteří o tom ještě neslyšeli. Hotová katastrofa pak nastává, když se o  „konci světa“ zcela nepokrytě píše i v populárních záhadologických časopisech, případně i jiných tiskovinách. I když je většina lidí skeptická, nevěří že by v dohledné době mohlo k něčemu takovému dojít, existují i další, kteří si na tom hodlají postavit svůj vlastní byznys. To neplatí jen o tiskovinách, ale i o různých sektách, oficiální náboženství nevyjímaje. Má to být zkáza planety? Nebo Velký krach jako opak Velkého třesku? Bůh se opět a znovu rozhněval a rozhodl se vše anihiloval? Zdá se to být nepravděpodobné? Jenže ono se opravdu „něco“ blíží, nějaká změna. A vše nasvědčuje tomu že dost podstatná změna. Nasvědčuje tomu i dnešní velmi nejisté, ba až chaotické prostředí. Indicie této změny začínají být vidět i prostýma očima, ti více vnímavější je cítí v srdci. Jakoby se to „něco“ nemělo odehrát jen v prostoru kolem nás, ale přímo uvnitř nás! V každém jedinci a tím potažmo i celku! Je něco takového možné?
Věříte v neomylnost a učenost vědátorů? Neustále přibývá lidí, kteří v to věřit přestávají. Ba už přímo přestali a vědátoři jsou pro ně jen využitelný účelový prostředek pro manipulaci s lidmi. O jejich odborné fundovanosti raději nemluvě! Víte, ono dodnes není například úplně jasné ve kterém roce vlastně žijeme! Existují potlačované propočty, že je o deset roků méně! Tedy že vlastně žijeme v roce 2000! A existují i jiné! Jenže co s tím? Nařízeno je to tak a stádo to musí akceptovat! Nebude od věci se na to blíže podívat. Někdy kolem roku 4000 před Kristem se něco stalo. Nevíme co to bylo, zda to byla právě ona katastrofa, o níž se v Bibli píše jako o celosvětové potopě. Jisté je, že například zednářský kalendář začíná právě tímto obdobím. Prosákla informace, že tento jejich kalendář je připomínkou výbuchu supernovy. Nevíme, je to tajné. Pokud se na to podíváme blíže, mnoho věcí se vyjasní, dostane zřetelnější obrysy. Objevily se dohady, že onu zmíněnou katastrofu mohl způsobit průlet další planety této sluneční soustavy, doposud pouze hypotetické planety zvané Nibiru. Tedy té planety, o které se objevují sporadické zmínky jako o planetě X. Víme o ní už od před tisícovkami let žijících tajemných Sumerů, jejichž nalezené texty přeložil Američan Sitchin. Podle něj průlet této planety soustavou téměř vždy znamenal chaos. Podle Sumerů neměla soustava vždy takové složení, v jakém se nachází dnes. Země jako taková neexistovala! Místo ní tu figurovala planeta Tiamat! Tato planeta byla definována jako vodní příšera, která musela být zničena aby mohla vzniknout Země. A tak se i stalo, tedy patrně. Do Tiamat se měl strefit jeden z mocnějších satelitů Nibiru, ne sama planeta. Nepřežil to ani satelit, ani sama ¨Tiamat. Její větší část byla odmrštěna na novou dráhu, dostala novou tabulku osudu. Zbytky by měly být viděny jako pás asteroidů, nad kterým si řada vědátorů marně láme hlavy.
Že by případ z doby před šesti až sedmi tisíci lety byl něco podobného? V knize Enocha, nebo chcete li Henocha, možná i Thovta, nebo Herma Trismegista, se lze dočíst o jeho vidění při cestě do sedmého nebe. On viděl jak se Země kymácela! Proč ale neupřesňuje. A nejen Enoch! Z jakýchsi starých záznamů to vyčetl i zatracovaný Velikovski! On ten zmatek přičítal Venuši, v jeho době však nemohl mít potuchy o později nelezených sumerských textech. Venuše to tedy být nemohla, protože byla členem rodiny Apsu už dávno! Když tedy ne Venuše, tak co kymácelo Zemí? Anglické Stonehenge, ne samozřejmě to dnešní, zmodernizované ve dvacátých letech minulého století, ale původní dává jasně na vědomí že někdo, kdo sice měl znalosti, ale ne technologie, se usilovně snažil zachytit pokračující vesmírný chaos! Ne ten dnes předpokládaný, ale pořádný chaos, kdy vznikal nový řád Vesmíru! Kdo nevěří, ať tam běží!
Žijeme v představě, že svět jsou lidé a věci kolem nás, tedy i planeta Země, Slunce a potažmo celý vesmír. A konec světa by pak znamenal zmizení, či zničení této reality. Což ale dnes prezentované fyzikální zákony ani v nejmenším nepřipouštějí. Že by tedy staří kronikáři lhali? Proč by to dělali? Co když námi vnímaná realita světa je ve skutečnosti něco jiného? Ke stále více lidem přicházejí nové a pozoruhodné informace, že se světem a jeho koncem je to jinak. Co když je svět jen mentální obraz času, prostoru a života? Jen jakýsi, někým za zcela určitým účelem promítaný hologram? A kolaps, či rozpad toho obrazu znamená radikální změnu? A nemusí to přímo být ta slibovaná, či prorokovaná katastrofa! V roce 2012 by měla nastat nějaká změna, která je v mnoha pramenech popisována ne jako konec světa, ale jako konec času. Jak si ale vysvětlit onen kolaps mentálního obrazu času, prostoru a života? Je docela možné, že právě o tohle se snažili mnozí proroci v historii! Je pouze a jen naše chyba že jim nerozumíme. Nebo nejsme schopni porozumět. Objevil se názor, že pokud by ti staří nepoužívali hantýrku pastevců, určitě bychom jim porozuměli. Je to nesmyslný, nabubřelý, ničím neopodstatněný názor! Dodnes nechápavě hledíme na pro nás nemožná vyobrazení a odmítáme je! Ti staří si možná docela vážně mysleli, že vyobrazení vypoví víc než tisíc slov! Vždyť i dnes namísto řady slov v různých jazycích stačí třeba na toaletách, čili záchodech pověsit jeden obrázek, a i ten největší primitiv okamžitě ví o co jde! A proč by to nemělo fungovat i v jiných případech? Že je dnešní populace rozvinutější, a potažmo i chytřejší než ti před námi? Ani zdaleka! Možná je to dnes jiné, ale ani v nemenším nelze tvrdit že oni byli primitivové! Už takový Šalomoun věděl co je volná energie a vesele si v paláci vysvěcoval! Totéž znali i prastaří Egypťané, byť se to dnešním vědátorům pranic nelíbí a jdou na ně mdloby!