Podivné úvahy...

23.03.2014 19:14

    V údolí Nilu se setkáváme s pro nás nepochopitelnou, a tudíž božskou civilizací. Objevil se dohad, že pyramidální tvar představuje bránu mezi pozemským životem a věčností. Trochu bych to na základě jiných poznatků poopravil. Nešlo o bránu, ale o spojení pozemských bohů s jejich společníky někde na orbitu kroužících kolem Země. A také o naváděcí zařízení k mimozemskému božskému kosmodromu kdesi na Sinaji. Při krutých válkách bohů prý ten kosmodrom rozbili na cimprcampr, jen zvýšená radioaktivita zůstala až dodnes. Opusťme představu, že ty pyramidy byly postaveny pro slávu nějakých bezvýznamných faraonků, i když o Cheopsovi se vyrojily spekulace, že by mělo jít o boha, respektive potomka bohů. Proč ne, vždyť v Egyptě vládli po tisíciletí bohové, že by tedy po nich nemohli zůstat nějací potomkové? Mimo toho se na pyramidy váží i dogmata nejrůznějších náboženství, jejichž kultovní činnost je úzce svázána s množstvím vědomostí pocházejících od božských bytostí. Už tady se setkáme se lží, společností dělenou na kasty a provozující otrokářství. Tato společnost už ctila dogma poskytující moc určitým vrstvám společnosti, což bez použití různých lží dost dobře nešlo. Otázka tedy nutně zní jak došlo k takovémuto rozdělení společnosti? Pro mnohé je odpověď zřejmá - může za to schopnost myslet. Ve skutečnosti bylo lidstvo už na úsvitu novodobé historie rozděleno na hloupé a myslící, z nichž se posléze vykrystalizovali chytří sami pro sebe. Tentýž problém který nás v určitém smyslu pronásleduje dodnes.
    Odpověď na důvod poskytují mnohé historické zdroje. Lidské ženy se oddávaly radovánkám s „nebeskými bytostmi“, tím byla na lidský rod přenesena část jejich genetické informace, a spolu s tím byla bez vlastních zásluh zvýhodněna jistá část společnosti. Byli chytřejší a svou výhodu okamžitě využili vůči ostatním. Na společnost byla uvržena kletba strachu, a člověk si je tohoto faktu víceméně vědom až dodnes. Odtud totiž pocházejí různé společenské normy zakazující určitým vrstvám pohlavní styk s „méněcennou spodinou“. Právě zde, u zrodu novodobých dějin, mají původ základy aristokracie. Šlo o ochranu výhod v podobě genů před jejich rozšířením. Objevila se spekulace, zda Hitlerova nenávist k židům pramenila z faktu, že se jejich společenství zrodilo právě na těchto základech. Možná zčásti, nicméně se zdá, že židovské pogromy byly nařízeny přímo těmi, kteří fašizmus mocně dotovali. Což, jak je dnes už všeobecně známo, byli američtí židovští bankéři. Napovídá tomu fakt, že spousta „vyšších“ židů byla před započetím pogromů varována a včas se dostali do bezpečí. Jenže toto je jen část odpovědí které hledáme. Upozorňuje nás na fakt, že zdaleka ne všechno nalezené je pravdou, klidně se může jednat o úmyslnou lež. Druhá část pravd může mít kořen ve spojení mezi počátkem a koncem lidské existence, což mnoha náboženstvím kupodivu poskytuje jistotu, že právě ona jsou zárukou dosažení konečného cíle. Zjevně však nevycházejí z boží vůle kterou se zaštiťují, ale z příkazů zanechaných dávnými božskými pokoleními. Na tomto místě však nemá smysl dále rozvádět tyto úvahy, důležité je, že ani Egypťané nevědí kdo pyramidy postavil, a tudíž nemohou znát ani jejich skutečné tajemství. S jistotou lze tvrdit jen jedno, že tyto tři pyramidy jsou mnohem starší než sám Egypt.
    Pokud pradávní stavitelé budovali třeba Velkou pyramidu jako symbol a zdroj poznání, pak generace po nich následující notně přecenili. Za normálních okolností by museli předpokládat, že až potomkové „dospějí“ a začnou tuto stavbu zkoumat, z jejich vlastního vědění už nebude existovat vůbec nic. Že se bytost zkoumající tuto stavbu vůči ní ocitne v pozici dítěte, které se nejprve musí naučit mluvit. O tom, že věděli za jak dlouho to asi bude, svědčí její gigantické, v podstatě nezničitelné pojetí. Je dozajista stavbou, která má odolat zubu věčně hladového času. O jejím stáří asi nemá smysl spekulovat, může to být pět tisíc stejně jako milion let. Tato otázka je spojena se současnou úrovní dnešního vědění. Jestliže tato stavba obsahuje nějaký princip zpomalující stárnutí na úrovni atomů nebo menší, nemáme nejmenší šanci na to přijít. Vždyť nedokážeme přijít ani na to, zda její kameny jsou, či nejsou přírodního původu. Pokud by bylo k prodloužení jejich životnosti použito určité záření, můžeme jít se svými poznatky jednoduše někam.... Jediné co víme je, že současný stav stavby je následek dlouhodobého působení času. Je prostě velmi stará...
    Připustíme-li, že smyslem této stavby je předat nějaké poselství, pak by to poselství mělo být zjevné a dosažitelné. Jediné co zbývá vyřešit je „jednoduchá“ otázka jak? K tomu lze možná použít pojem nevyhnutelnost. Jenže opravdu ve vztahu k člověku? Existuje dohad, že jde o sdělení pro člověka významné bez ohledu na stav společnosti která jej pochopí. Jestliže jde o poselství, musela pro to existovat příčina. Samotná pyramida prý spojuje dva body z nichž jeden leží v minulosti a druhý v budoucnosti, mělo by jít tudíž o příčinu a následek. Jednou z příčin mohla být chyba související s lidskou existencí, která z nějakého důvodu nemohla, nebo možná ani neměla být odstraněna přímým zásahem. Důsledkem pak byl patrně nepřirozený průběh vývoje. Pokud by šlo o nějaký nepřirozený vývoj, pak nám naprosto uniká jak by měl vypadat přirozený vývoj. Nemyslím si, že pyramidy mají s případnou chybou lidského vývoje nějakou souvislost. Ne, ty unikátní stavby mají něco společného s Vesmírem, či s někým kdo se tam pohybuje. Důvodů pro výstavbu pyramid může být celá řada, ale bezprostředně s člověkem nemají absolutně nic společného. I když člověk, původním povoláním otrok, dělník, voják, toho dostal do vínku patrně více než je schopen unést. A když pak jedni bohové odešli a objevili se jiní... Kam vede jeho cesta?