Nepřirozený úkaz

17.02.2011 21:31

 

    Nedávno mne zaujala zpráva o z nebe padajících mrtvých ptácích. A hned nato zpráva o hromadné sebevraždě ryb. Podivné to věci... A protože jsem v českých luzích a hájích na kloudný pokus o nějaké vysvětlení nenarazil, vydal jsem se na toulku po zahraničních webech. Našel jsem toho dost, i když je tajemná smrt ptáků skoro vesměs spojována s posunem magnetického pole Země, objevily se dohady také o jiných příčinách. Jedním z nejzajímavějších vysvětlení je dohad o průniku jakýchsi jedovatých kosmických mraků. Tento průnik spojují s nestabilitou magnetického pole. Nevím jak vy, ale dodnes jsem o nějakých jedovatých mracích v pozemské atmosféře neslyšel, ani nikde nic nečetl.
    To o nestabilním magnetickém poli je už po desetiletí známá věc. Už to bude asi deset let co se objevila zpráva o měření pole z několika stanic v Antarktidě. Výsledky měření jsou tam patrně věrohodnější, protože vliv civilizačního rušení je tam menší. Jedna ze zpráv tenkrát způsobila mezi vědátory notný rozruch. Podle ní si totiž jižní magnetický pól zcela nečekaně a proti všem vědátorským pravidlům udělal několikaminutový výlet do Severní Ameriky. To si asi dovolil moc, protože od té doby je takových zpráv velmi málo. Asi nechtějí způsobit paniku. V poslední době ale museli s pravdou ven. Zemské magnetické póly se posunují ani zdaleka ne jen nepatrně, ale dostatečně na to, aby to mohlo být pozorováno i nezainteresovanými lidmi. Ne samozřejmě těmi obyčejnými, ale zjistili to na několika letištích, kde k vůli tomu museli měnit označení letových drah. Na letišti v Tampě museli nedávno zavřít jednu runway protože numerické designátory, které jsou na ní nakresleny, se přestaly shodovat s magnetickými měřením citlivých leteckých přístrojů.
    Když někde slyším, nebo čtu, že vědci zjistili, nebo nedej bůh objevili, samovolně se mi ježí chlupy. Když se totiž chci dozvědět o něčem zajímavém nějaké podrobnosti, Alespoň já nechodím na Science, ale rovnou ke kováři. A nastává pastva pro bohy. Na jedno a totéž téma se dozvíte tolik protichůdností, že z toho jde hlava kolem. Co si z toho vybrat? I kdyby se v tom chaosu někdo přibližoval pravdě, tak to nemáte šanci poznat. Stejné je to i s problematikou zemského magnetického pole. Těžko říci jak je to možné, ale nicméně shodují se v tom, že magnetické pole Země je velmi důležité pro ochranu planety před tzv. „solárním větrem“ a dalšími elektromagnetickými vlivy z vesmíru. Navíc magnetosféra, která je poháněna zemským magnetickým polem, slouží jako jakási elekromagnetická bariéra k ochraně před škodlivými paprsky aby nedosáhly až na povrch planety. To jsem vyčetl na theozonehole.com.
    Kdo se o tuto problematiku trošku zajímá, pro toho není tajemstvím, že k přepólování magnetického  pole Země došlo v minulosti mnohokrát. Vědátoři opatrně tvrdí, že ke změně polarity dochází každých několik? tisíc let. Říkají tomu elektromagnetický zvrat. A teď se dostáváme znovu k tajemnému úhynu ptáků a ryb. I když nevím jak následující povídání může souviset s úhynem ryb. Tak tedy. Mezi těmito zvraty prý se stává pole dosti slabým a chaotickým, což má způsobit „turbulence““ v poli, což má mít za následek „slabší“ místa v magnetosféře. Tyto magnetické mezery, nebo slabiny, pak mohou umožnit průnik vlivů, které do magnetosféry normálně nepronikají, a teoreticky by šly až do hloubky kde se mohou vyskytovat ptáci. Mají na mysli „jedovaté vesmírné mraky“ které nazvali  „noctilucenční mraky“, protože v noci svítí. Takové mraky mají existovat ve vysokých výškách, přibližně  50 mil vysoko, a vznikat mají akumulací vesmírný prach z mikrometeoritů a jiných zdrojů. Velmi se podivují nad tím, že tyto noctilucenční mraky vykazují vysokou radarovou reflektivitu. To znamená, že tyto mraky vytvářejí velmi silný otisk na radaru v rámci sledování počasí. Jestli tomu dobře rozumím a vědátoři mají pravdu se složením „jedovatých mraků“, pak se ale není čemu podivovat. Tyto mraky by pak byly tvořeny shlukem hmoty, byť ve formě mikročástic, kterých by ovšem musela být strašná spousta, a na radarech by zákonitě musely zanechat otisk.
    Daleko zajímavější je jiný zaznamenaný jev. Na Silvestra, kdy začali v Arkansasu padat ptáci z nebe, meteorologický radar zaznamenal zvláštní jev. Operační důstojník tento jev zprvu považoval za zobrazení srážkového stavu, ale už po chvíli musel své mínění revidovat. Do záznamů musel napsat, že šlo o něco zcela jiného, co za své praxe ještě nezaznamenal. A údajně ve stejnou dobu, kdy se jev objevil na radaru, začali padat ptáci z oblohy. A od té doby už podle odhadů uhynuly stovky tisíc ptáků a ryb na celém světě. Máte li zájem dozvědět se veškeré odhadované počty, navštivte server naturalnews.