Negramota ryl lékařské přístroje

22.12.2010 18:54

 

    Nic se tedy neděje, nicméně otazníky zůstávají. Proč se egyptologové brání důkladnému prověření této teze? Bojí se, že by se kvůli novému datování vzniku Sfingy dosud uznávaná časová linie vývoje civilizací sesypala? Vědátoři tvrdí, že vše započalo v Sumeru, údajně ne dříve než asi čtyři tisíce let před Kristem. A že předtím žádná vyspělá civilizace neexistovala. Konec diskusí, a tečka. Jakákoli zpochybnění tohoto ničím nepodloženého tvrzení, tedy naprostého výmyslu, by totiž archeologii i historii jako vědeckou disciplinu proměnily v naprosté zbytečnosti. A navíc vzhledem k tomu, že teorie „kulturní evoluce“ je úzce spjatá s evolucí Darwinovou, hraje se najednou o hodně. Lze tím vysvětlit proč raději přehlížejí množství faktů, anomálií i nevysvětlitelných skutečností.

    A neděje se tak jen v Egyptě. V roce 1966 získal peruánský archeolog Javier Cabrera od jednoho chudého negramotného farmáře z vesničky Ica podivný kámen. Byla na něm vyryta ryba, která podle současných poznatků dávno vyhynula. Cabrera vyhledal rolníka znovu a odnesl si víc kamenů, které se prý válely na břehu potoka po jedné z lokálních záplav. Cabrera začal kameny sbírat a zakrátko jeho sbírka „kamenů z Ica“ čítala tisíce kusů a s jejich počtem rostla i jejich pozoruhodnost. Byl na nich totiž vyryt například souboj člověka s dinosaurem, muž s teleskopem, chirurg provádějící operaci, nebo mapy dnes neexistujících kontinentů. Podrobné zkoumání v německých laboratořích potvrdilo, že kameny jsou staré několik stovek tisíc let. Pokusme se tomu věřit, i když zjišťování stáří je záležitost krajně ošidná. Oni ti zjišťovatelé dost často neberou za bernou minci skutečné zjištění stáří, ale pracují „na objednávku“. Do protokolů prostě napíšou stáří, které „vyhovuje“ přání objednavatele. To nehledě k tomu, že ve škole nám ale „nalévali“ do hlav, že lidé současně s dinosaury nežili, a že homo sapiens existuje teprve nějakých sto tisíc let! Sotva se zprávy o záhadných kamenech dostaly do médií, halasně se vložili do hry oficiální vědátoři z celého světa. Zajímavé je že nezpochybňovali přímo výjevy na kamenech, i když někteří je označili za padělky, ale okamžitě obvinili peruánskou vojenskou vládu že její zákony na ochranu památek nejsou dostatečné. A protože Cabrera kameny od rolníka kupoval, vládní úředníci milého farmáře zatkli. Po několikadenním „výslechu“ se farmář „přiznal“, že všechny kameny našel v jakési jeskyni a pak do nich sám ryl výjevy. Už ale jaksi „zapoměli vysvětlit“, podle čeho negramotný farmář vyrýval třeba výjev z operace, při níž byl zcela zřejmě použit přístroj pro mimotělní oběh krve. Jako by tomu dnešnímu z „oka vypadl“.

    Vědátory vymyšlená vývojová linie lidstva tak nicméně alespoň pro nemyslící blbečky zůstala zachována. S ní ale zůstaly i otázky. Odkud ten negramota mohl znát výjevy, techniky a dávno vyhynulá zvířata, která nikdy nikde nemohl vidět? To se opravdu vykašlal na obdělávání půdy a několik desetiletí zadarmo! vyrýval těch známých 11 tisíc kamenů den co den? A to jde jen o ty kameny které prodal Cabrerovi! Ono jich ale bylo podstatně více! Proč by to dělal? A pokud je prodával mohlo jej to uživit? A proč se najednou úplně „zapomnělo“ na vědecky potvrzené stáří kamenů?