Na válečném poli přituhuje...

06.04.2014 08:53

    Jak se tak rozhlížím zdá se, že datum začátku třetí světové války už je známé. A války ne ledajaké... Tuto informaci se ze všech sil snaží utajit před širokou veřejností, jak se ale říká, všechno tajné vyjde dříve, nebo později najevo. Právě takové vzrušené příspěvky teď nacházíme ve velkém množství na internetu. Oni totiž lidé, podněcovaní většinou otevřeně zkreslenými fakty o reálné situaci na Ukrajině, a potažmo i o akcích Ruska, nemají šanci chápat co se ve světě vlastně děje. A média prostě spekulují na téma zahájení třetí světové války. Vezměte si třeba „zasvěcené“ předpovědi slavného ruského astrologa Globy, který už v roce 2009 předpověděl, že třetí světová válka vypukne v březnu roku 2014 poté, co začne globální znovurozdělování hranic států, a budeme svědky eskalace vojenských konfliktů. Podle slov Globy měla válka začít buď během olympiády v Soči, nebo brzy po jejím ukončení. Globa rovněž předpověděl, že Ukrajina bude rozdělena na několik částí.
    Těžko říci kolik na tom může být pravdy. Že se začaly dít doslova ohromující věci je jisté, nicméně ona zmíněná předpověď má několik ale... Původní zdroj, který tuto informaci přinesl, na tomto příspěvku má sice datum 2009, avšak po událostech na Ukrajině v něm redaktoři mnohé pozměnili, a právě tyto změny udělaly z obyčejného článku senzaci. Je tedy namístě otázka: proč tomu všemu věříme? Vezmeme li to z psychologického pohledu, pak možným důvodem může být vnitřní potřeba sebezáchovy. O nebezpečí se raději dozvídáme předem, abychom měli možnost se připravit. Takové téma jako válka, tím spíš pak třetí světová, nemůže nikoho nechat lhostejným a v podstatě se dotkne každého. Stejně tomu bylo za druhé světové války, která je dosud v živé paměti. Dá se tedy říct, že právě hlubinný strach je hlavním motivem nejživějšího zájmu o danou tématiku.
    A navíc jsou pro dnešní „pokrokovou“ společnost v posledních letech neobyčejně populární proroctví o konci světa, blížících se válkách, a s nimi související záhubě všeho živého. Tak například bulharská věštkyně Vanga měla za to, že svět bude balancovat na pokraji katastrofy dokud nepadne Sýrie, a pak začne světová válka. V roce 1978, kdy se toto proroctví objevilo, ho mnozí nepochopili. Když si ale uvědomíme co se děje v poslední době, pak se dá říct, že v jejích slovech smysl opravdu je. Neméně slavná egyptská věštkyně Ayad je ale naopak přesvědčena, že k žádné třetí světové válce nedojde. Jak sama řekla, sleduje pozorně všechny změny na astronomické mapě Země. A má za to, že Zemi válka s hromadným násilím nehrozí, svět má prý před sebou jiné bitvy, například informační a ekonomické. Hlavní bitvou ale je a bude bitva o mozky lidí. Ve třetí světové válce nebudou vůbec použity skutečné zbraně, ale hromadné sdělovací prostředky. A taková válka už probíhá. A právě proto je důležité rozumět tomu co čteme, na co se díváme, nebo co posloucháme.
    Káhirská věštkyně Ayad se však zároveň snaží lidi na celém světě uklidnit: „Třetí světová válka nebude. Mnozí jiní jasnovidci, astrologové a dokonce někteří zástupci duchovenstva tvrdí, že válka je na spadnutí. To ale není pravda. Velice pozorně sleduji všechny změny astronomické mapy ve vztahu k Zemi. Naší Zemi jako takové žádná válka s hromadným násilím nehrozí. Náš svět má před sebou jiné bitvy. Budou nepochybně pokračovat informační války i války ekonomické. Bude pokračovat bitva o mozky a duše lidí. To všechno bude. Ale události podobné první a druhé světové válce, kdy na polovině planety bojovaly armády na souši, ve vzduchu a na vodě, nic takového nebude“.
    Co se týká Joy Ayad, ta žena vyvolává svými proroctvími údiv nejen v Egyptě, ale i za jeho hranicemi. Navíc když se mnohá z nich splnila, takže nezbude než počkat si jak to dopadne tentokrát.Letošní rok je pro Východní Asii rokem Koně, Ayad jej označuje za „rok Mluvícího nebe“. Měl by to být rok globálních změn jak v čistě praktických pozemských věcech, tak i v duchovní sféře. Nemusejí to ale být změny k horšímu. Káhirská věštkyně říká, že rok 2014 bude celkem úspěšný nejen pro Egypt, ale i pro mnohé jiné země mimo jiné proto, že součet čísel 2014 se rovná sedmi (2+0+1+4=7). Podle Tóry, Bible a Koránu znamená číslo 7 dokonalost. Ta sedmička by měla mít velký význam pro Rusko a pro Egypt. Jak Rusko, tak i Egypt čeká v roce 2014 úspěch, který přijde, jak tomu vždycky bývá, po překonání zkoušek. Pro Libanon je předpověď nepříliš klidná: obyvatelé této země budou muset vynaložit obrovská úsilí, aby zabránili horšímu. Mají být velmi opatrní a vyhýbat se jakýmkoliv hádkám. Sedmička nepřinese klid obyvatelům Spojených států. V této zemi můžeme letos očekávat velké přírodní kataklyzmata. Kromě toho dojde k velkému rozdělení ve společnosti, které se může stát začátkem konce té Ameriky, na kterou jsme si zvykli...