Jízda se zrychluje

17.03.2010 08:02

Nevíme, občas je lepší nic nevědět. Ovšem akceptovat pitomé žvanění všeznalých vědátorů také není to pravé. Člověk z toho pak blbne a to se možná vládcům světa, nejen těm viditelným, ale hlavně těm skrytým moc zamlouvá.

A Callemanovo domnělé „zrychlování evolučních fází“ k tomu oblbování nepochybně patří. Mayové prý  odhalili jakousi osu času která pohání evoluci. A tím prý zachytili podstatu vývoje lidstva prostřednictvím časového zrychlení. Každý cyklus je údajně dvacetkrát rychlejší než předcházející, a čas se tak během otvírání každého podsvětí zrychluje násobkem dvaceti. Jenže proč by se měl čas zrychlovat? Není to naopak tak, že se doba uplynulá mezi cykly zkracuje? Což je podstatný rozdíl? Čas se sám od sebe nezrychluje, vesmír nezná čas! Čas je pouhý výmysl pozemšťanů! Na Zemi v běžném životě má své opodstatnění, ale ve vesmíru nikoli. Tam platí jiné zákony. Nad různými vědátorskými výmysly by bylo možné vést dlouhý monolog.
Jenže bylo by to k něčemu? O smysluplnosti jejich žvanění podávají celkem jasný obrázek jejich „renomované“ časopisy. Perou se v podstatě o nic mezi sebou a jeden pomlouvá druhého. Občas je to až k bl...! A tato inteligence chce o sobě tvrdit, že je intelektuální páteří společnosti? Podivná to společnost...

Dávným prapředkům dnešního člověka prý kdysi trvalo téměř dva miliony let, než se v průběhu „Kmenového podsvětí“ naučili vyrábět a používat nástroje. Není to stupidní tvrzení bez jakéhokoliv opodstatnění? Trochu se nad tím výmyslem zamyslete a pokuste se představit si sami sebe v roli tehdejšího člověka. Ony totiž existují zkamenělé artefakty, jejichž stáří je odhadováno zhruba do doby o níž je řeč. Ta zkamenělina představuje otisk podrážky boty! A ta obutá bytost rozšlápla trilobyta! O tom Calleman a další nic nevědí? Nebo nechtějí vědět? A spoléhají na to, že bude dodržován zákaz o tom něco vědět? Obvzlášť když se lidé dnešního typu začali obouvat teprve poměrně nedávno? Z tohoto pohledu si může Calleman své podsvětní cykly strčit za klobouk. Včetně „zrychlování času“!

Mnohem zajímavější je myšlenka vývojového pohybu po spirále. Vědátor dodnes marně dumá co mohou znamenat vyobrazení spirál na starých stavbách. Snaží se to vysvětlovat všelijak, jenže ocenit lze jen tu snahu. Jinak nic. Asi jen proto, že si se spirálou nevědí jinak rady, přirovnávají vývoj planety a lidstva k pohybu po spirále. A ten pohyb se má směrem ke středu spirály neustále zkracovat a zrychlovat. Těžko říci, třeba to mají změřeno. Calleman se svými příznivci tvrdí, že v období 3100 let před Kristem, na počátku jakéhosi „Národního podsvětí“, se prý vývoj lidské civilizace zrychlil v porovnání s předchozím obdobím, pro změnu „Regionálním podsvětím“, asi dvacetkrát. K dalšímu evolučnímu urychlení pak mělo dojít zhruba v polovině 18. století, uvádějí rok 1743, či 1769, kdy začalo tzv. Planetární podsvětí. Hergot to je nějakých podsvětí! Další dvacetinásobné zrychlení mělo začít v roce 1999, konkrétně 5. ledna. To prý začal už poslední, tedy osmý cyklus, který bůhví proč nazvali „Galaktické podsvětí“. Má být provázen ještě větším zrychlením, dvacetkrát rychlejším než u „Planetárního podsvětí“. A to je opět dvacetkrát rychlejší než Národní podsvětí. V podstatě se tak dá říci, že se od 16. století rychlost vývoje zrychlila čtyřicetkrát a lidská civilizace se tak dostává do bodu, kdy se za mnohem méně času může stát mnohem více. Tak to alespoň tvrdí Calleman. Pokud všechno ostatní, včetně těch podsvětí pomineme, dá se ale mluvit o čtyřicetkrát rychlejším čase než před pěti sty lety?

Když už to vědí i nerenomovaní blbečkové, měl by to vědět i renomovaný Calleman, že čas ani zdaleka není pevně stanovenou veličinou, se kterou se dá podle potřeby manipulovat. Tím je samozřejmě opět myšlen pozemský čas. Objevily se názory, že čas nemusí plynout pouze od minulosti do budoucnosti, ale i naopak, či případně obousměrně. Jak si to představují ale neupřesnili. Objevil se tzv. index mnohosti, podle kterého prý lze stanovit vypovídající převrácenou hodnotu množství změn a výskytu nových myšlenek, událostí a vývojových skoků. Jenže... I když utajovaným, přece jen veřejným tajemstvím se stala skutečnost, že za bouřlivým rozvojem technologií v posledních několika desítkách let není bouřlivý rozvoj lidského ducha, ale kšefty Američanů s mimozemskými. Otázkou je, co za to museli Američané zaplatit, protože ani mnohem vyspělejší mimozemšťané nejsou zřejmě žádná charita. A protože „evoluční“ bod NULA se neúprosně blíží, kdo se toho dožije bude moudřejší. Jen jestli nabyté poznatky ještě potom bude mít komu předávat...