Jako pokusné myši...

13.08.2013 09:18

    Velká mánie okolo UFO vznikla v USA koncem čtyřidcátých let minulého století a přetrvala až do let osumdesátých. Z tohoto období existuje nespočet hlášení o pozorování létajících talířů, únosech do UFO, kontaktérů, či aktivitách armád a vlád největších států, na jejichž území našli ztroskotané létající talíře včetně jejich posádek, a později mělo dojít i k navázání tajných kontaktů s příslušníky nepozemské rasy. Měl údajně vzniknout dokonce i jakýsi pakt mezi USA, bývalým Sovětským svazem a příšlušníky mimozemské rasy z hvězdné soustavy Zeta Reticuli. Jako první se s nimi měli spojit Američané po světoznámém Roswellském incidentu. Jde o nejznámější „druh" mimozemšťanů nazývaných „šedí". Podle pozdějších indicií by mělo jít o nějaký poddruh, či biologické roboty „velkých šedých", a ti zase by měli být jakýmisi „poskoky" reptiloidů. Malí šedí se stali populární zásluhou svědectví údajně unesených, a posléze i médií, hlavně hollywoodských kasovních trháků.
    Ať už je to jak chce, právě tato rasa by měla být oproti pozemšťanům na podstatně vyšší technologické úrovni. Má jít o dávné cestovatele vesmírem, kteří před blíže neurčitelnými tisíciletími přistáli na planetě Zemi, a zde se patrně pokoušeli prostřednictvím genetického inženýrství řešit vlastní problémy s rozmnožováním. Tuto schopnost měli ztratit vlivem změn na jejich mateřské hvězdě. Po několika generacích klonování však nastaly nečekané problémezy podobné těm, které vznikly v evropských královských rodinách. Mimo nich by na Zemi měli působit i tzv. Nordici, mělo by jít o rasu téměř identickou s naší - tedy lidskou, která by měla být současnému lidstvu příznivě nakloněna a nabídla lidstvu za určitých podmínek pomoc. Američané prý ji odmítli, protože jednou z podmínek bylo vzdání se jaderných zbraní. Což Američané považovali za nemožné, protože by to prý mohlo oslabit jejich obranyschopnost. A tak se raději zpaktovali se šedými, kterým výměnou za nějaké, možno říci pro šedé zastaralé technologie, umožnili jakési dost neprůhledné experimenty. Šedí by měli mít na svědomí jak únosy lidí, tak mrzačení zvířat. Což by mohlo napovídat o pokračování jejich snah o křížení se s lidskou populací, což se nelíbí jiným mimozemským frakcím. Člověk robot - otrok nejen na práci, ale i na válčení. Ve jménu koho půjde stádo na válečná jatka tentokrát? Je snad pravdou, že Země je již po tisíciletí v jakési kosmické válce? Proslýchá se dokonce, že určitá část lidstva povede se šedými další válku, a právě nám podobné bytosti z Plejád by lidem měli pomoci. Někteří „vizionáři“ tvrdí, že v jakémsi galaktickém řádu je právě pozemský lidský druh vyvolený pro jiné cíle než k jakým momentální lidstvo směřuje.
    Na základě údajného tajného paktu s rasou šedých měly být, a zřejmě i byly vybudovány podzemní a podmořské základny pro výzkum a možnost experimentů na vybraných lidských jedincích prostřednictvím únosů. Na oplátku šedí prý Američanům poskytli některé ze svých technológií, díky čemuž se technologický vývoj za posledních 50 roků tak rapidně posunul dopředu. Na internetu se objevilo množství svědectví bývalých členů armády USA, kteří po letech nuceného mlčení a strachu o vlastní život vytahují na světlo světa své příběhy, a snad i určitá fakta v podobě různych dokumentů. Jsou to však jen střípky bez možnosti kompletace. Přesto svým způsobem poukazují na udalosti, které se skutečne odehrály a varují před docela neblahými záložitostmi pokud pravda nebude konečně odhalena. Běžnému človíčkovi, který se o tuto problematiku nikdy nijak zvlášť nezajímal, se všechny takové příběhy jeví jako výplod fantazie, anebo pěkně vypracované sci-fi. Jeden skutečně neví čemu věřit, nicméně já osobně odmítám věřit všemu, co se nám prostřednictvím různých medií dnes a denně snaží vtloukat do hlav. Existuje totiž spousta příběhů, legend z minulosti, svědectví a jiných udalostí nasvedčujících tomu, že minimálně polovina z toho se klidně může zakládat na pravdě. A pochybovat o existenci života v jakékoli formě nacházejícího se mimo Zemi je víc padlé na hlavu než víra, že nás tajně sledují nějací zelení mužíčkové.
    Daleko mrazivěji na tom však působí skutečnost, že tato dnešní pozemská společnost je podle všeho natolik zvrácená, že dobrovolně spěje právě k temným vízím budoucnosti, prezentovanými například v dnes už nesmrtelném Orwellově románu 1984. Jen malinká skupinka pozemšťanů má jekés takés ponětí o skutečné holé pravdě zapletené tam kdesi v nekonečné temnotě.Je vůbec skutečností okolní svět? Je skutečností nebe plné hvězd, které se nám bezmála každičkou noc ukazuje nad našimi hlavami v celé svojí kráse? Co jsme vlastně my sami zač? Jak dalece lze věřit všem historickým faktům a legendám starých civilizací - sumerů, akáddů, mayské a egyptské civilizace? Jak dalece do toho zapadají záhady nedávné historie, problematika UFO, únosy, a v neposlední řadě i různé konspirační teorie o působení tajných společností na světové vlády? Kdo řídí ty tajné společnosti? Proč tragicky zesnulá britská princezna Diana nazývala královskou rodinu ještěrky a plazi? Jistě, britská královská rodina má své kořeny až v Sumeru, kde podle legend vládli podivní tvorové půl ryba, půl člověk. A posléze i obři... Asi proto je nám předkládána tak zmatená historie, navíc plná bílých míst, které ani bezbřehá vědátorská fantazie nedokáže zaplnit. A tudíž můj osobní názor je,. že lépe je nic nevědět. Jenže človíček by tak rád věděl...