Jak to bylo se vzpourou?

11.03.2014 22:08

    Ano, stalo se tehdy, když stvořen byl člověk a Země mu dána... Nebylo to ani zdaleka tak jednoduché a nebylo vše zcela na Hospodinově vůli. Člověk, tedy patrně alespoň jeho poslední „model", v mnohém zřejmě „překonával anděly", tedy alespoň tu nižší sortu. A ti si to samozřejmě nechtěli nechat líbit. Velmi hlasitě protestovali proti tomu, aby to nějaká opice bez práce dotáhla až na jejich úroveň. Byl zde však vyšší zájem a hlasu části posádky nebylo popřáno sluchu... Přidali se však i další, vyšší hodnostáři: „Semael byl mezi nimi nejvyšší kníže, protože svatá zvířata a serafíni měli po šesti párech křídel, on však jich měl dvanáct. A Semael se tam odebral a se všemi nejvyššími pohlaváry se spojil proti svému Hospodinovi a shromáždil kol sebe své zástupy a sestoupil s nimi a začal na Zemi hledat spojence".
    Takovou vzpouru však nemohl Nejvyšší připustit. Srazil Semaela a jeho houf z místa svatosti a svrhl je z nebe. Podle Židovských pověstí při hříchu v zahradě Eden také nešlo o ono proslulé jablko, nýbrž hlavní strůjce spiknutí Semael svedl a obtěžkal Evu. A protože tak došlo k neplánovanému, tedy „divokému" genetickému spojení „pozemské lidské samičky" s vyšší formou života, odlišili se potomci svými, takto získanými mentálními schopnostmi, velmi výrazně od zvířecí říše. To je onen prvotní hřích, neplánovaná, nenařízená přeměna lidí ze zvířat na bytosti vyššího typu. Pověst praví, že po dokonání hříchu „...se mu zadívala do tváře a hle, ta neměla pozemskou podobu, nýbrž nebeskou". V podstatě stejný problém řeší dnešní vědátoři. Lámou si hlavu nad tím, jak zajistit lidskou sexuální potřebu při případných delších letech vesmírem, což by při známých stísněných prostorách modulů nebylo snadné. Z nejméně devadesáti procent ovšem oficiálně nevíme jak na tom opravdu vesmírná technologie je. Mají prý úplně něco jiného než o čem máme ponětí. Například taková supertajná Aurora prý létá na Měsíc dvakrát za týden. Copak tam asi mohou dělat? Možná bude dobře upřít pozornost k tzv. Alternativě 3, pokud to něco někomu říká...
    Těžko říci, jestli odpadlík chtěl úmyslně mařit genetické pokusy svého šéfa. Nevíme také jak na tom byli andělé se sexem. Pokud by však měl být člověk opravdu stvořen „k obrazu božímu", pak lze předpokládat že obdobně. Nevíme také, jestli byly mezi anděly i nějaké ženské exempláře určené k ukájení sexuálního chtíče andělů. I kdyby však měli, je jejich „vzpoura" pochopitelná. Obvzlášť byla li Eva sexuálně přitažlivá. Tady ale něco nesouhlasí. Onen hodnostář Semael by měl Evu oplodnit ještě v „ráji". Podle bible byla Eva mimo Adama prvotním výtvorem Hospodina. Jak si pak ale vysvětlit dodatek, že „...v tom mu vydatně pomáhali „padlí andělé", kteří „...sestoupivše na zem, zmocňovali se lidských žen..." Eva by tedy musela být až dalším vývojovým produktem! Na Zemi už tedy museli nějací lidé být! To by potvrzovalo názor, že mimo tohoto Hospodina, který by měl mít na triku Evu s Adamem, tu vyráběli lidské produkty i další bohové! Další Hospodinové! Nelze se potom divit, že „... živočišná plodnost těchto „andělů" narostla do ohromných rozměrů: Z nich pak vzešli obři, kteří byli mohutného vzrůstu, ... kteří vztáhli ruku ke krádežím a plenění a prolévání krve. Obři dále plodili děti a množili se jako plazi - šest se jich rodilo najednou".
    Židovské pověsti dokonce vyjmenovávají pokolení obrů. Byli to Emitové, neboli Hrozní, Refaité, neboli Giganti, Giborimové, neboli Násilníci, Samsunité, neboli Lstiví, Avidové, neboli Obrácení a Nefilimové, zvaní Satani. Nebyli však jen obři. Židovské pověsti se zmiňují o podivných křížencích, a také o kuriózních životních formách. O bytostech, které měly „jen jedno oko uprostřed čela, trup koně, ale hlavu berana, lidskou hlavu s tělem lva, ale i bytosti s lidskými tvářemi a koňskýma nohama". Další podrobnosti o tomto podivném zvěřinci se můžete dočíst v díle historika Eusébia, který čerpal z díla Egypťana Manéthóna, současníka ptolemájských králů. I ten však zcela zřejmě čerpal z mnohem starších historických pramenů a můžeme dočíst že „...a oni plodili lidi s dvojitým okřídlením; k tomu také se čtyřmi křídly a dvěma obličeji a jedním tělem a dvěma hlavami, ženy i muže a dvě přirozenosti, mužskou a ženskou; dál potom lidi s kozími stehny a rohy na hlavě; ještě jiné s koňskýma nohama a jiné s koňským zadkem a vepředu s lidskou postavou; zplodili také býky s lidskou hlavou a psy se čtyřmi těly, jejichž oháňky měly tvar rybích ocasů; také koně se psí hlavou; a také jiné obludy a dračí zrůdy..."
    Je tedy asi pochopitelné že nejvyššímu, nebo možná nejvyšším, pokud ovšem spolu komunikovali, přirozeně nezbylo nic jiného, než všechno toto dílo „lidové tvořivosti" utopit a začít znovu. Z tohoto pohledu lze chápat důvody, které asi vedly k potopě světa...