Jak je to s precesí

21.08.2010 08:29

    Někteří astrofyzikové se pustili do záznamů o pohybech hvězd a souhvězdí. Tak zjistili, že tento pohyb má v určitém stádiu velký vliv na Slunce. A právě tehdy by mělo docházet k události, která zabijí civilizaci na Zemi. Prehistoričtí astronomové o tom shromáždili spoustu poznatků a zapsali je v číslech. Jenže..., ten kód se dosud nepodařilo rozšifrovat.
    Zkusme si přesto nejjednodušším způsobem objasnit co a kdy nás může podle toho čekat. Je známo, že Země provádí precesní pohyb. To znamená, že úhel mezi rovinou ekliptiky a rovníkem se pohybuje v rozmezí 22,1° – 24,5°. Již v dávných dobách vypočetli, že celý precesní oběh trvá 28 920 let. Přesto, že tato doba je pro jednu civilizaci příliš dlouhá, asi na základě starších záznamů už kdysi dávno zjistili, že zhruba v polovině tohoto období, čili po 12 960 letech, se pravidelně děje něco nedobrého. Na základě možná tisíciletých pozorování se dnešní vědátoři domnívají, že snad našli příčinu. Pachatelem nepravostí by měl být Orion, vlastně jeho nebeský pohyb ve vztahu ke Slunci. Docházet k tomu mělo jen za zcela určitých podmínek. Je to dost složité, dá se říci až krkolomné. Orion se totiž musí nacházet v určité poloze na obloze a zároveň cyklus změn skvrn na Slunci musí dosahovat zcela určité úrovně. Pak by mělo dojít ke změně v magnetickém pole Slunce. Kdo se o to jen trochu zajímá ví že planety, Slunce nevyjímaje, jsou obrovské magnety mající své magnetické póly. A magnetické pole způsobuje otáčení kolem osy. I když se Orion dostane do stejné pozice vůči Slunci vícekrát, k ničemu nedojde pokud se na Slunci neobjevuje určitá intenzita skvrn. Tato vzájemná poloha má mít vliv i na tzv. jedenáctiletý cyklus aktivity Slunce, jenže víme také, že intenzita skvrn je podřízena cyklu v období 187 let. Pradávní vědci to pečlivě vypočetli a dnešní astronomové to překontrolovali.
    Zdá se však, že rozdělení období precese na dva úseky je málo! Je potřeba znát přesně den a rok! Odchylka sto, nebo dvě stě let znamená totální katastrofu. Starověcí astronomové při pozorování oblohy vysledovali jiné závislosti, které ti dnešní byli nuceni nedávno potvrdit. Především skutečnost, že Orion v době, kdy by mohl zaujímat svou osudnou pozici, je vidět o letní noci ze Země z obou polokoulí. Znamená to že když se díváme v noci při dobrém počasí na oblohu pak ten, kdo ví o kterou hvězdičku kráčí, určitě uvidí Orion nad hlavou. Kdybychom se vypravili na opačnou polokouli, tedy z našeho pohledu pod rovník, uvidíme ho ve stejné pozici. V tu dobu je Orion jediná konstelace jasně viditelná z obou polokoulí. A to je podle prastarých vědátorů velmi špatné znamení. Ještě před sto roky tam vidět nebyl!
    To ale není všechno! Dřívější astronomové se asi původně domnívali, že během doby precese, tedy během plynutí 25 920 let, připadá v průměru na jedno znamení zvěrokruhu období 2160 roků. Další intenzivní pozorování je ale přivedlo ke zjištění, že na různá znamení zvěrokruhu připadá proměnlivá doba! Na Lva a Pannu připadá 2592 let, na Berana a Býka 2304 let, na Ryby 2016 let, na Blížence a Raka 1872 let. Zdá se, že tyto údaje obsahuje i staroegyptská "Kniha  Světla", kterou dnešní egyptologičtí vědátoři bůhvíproč "překřtili" na "Knihu Zemřelých". Snad k vůli povědomí o těch katastrofách a pravidelných zánicích lidstva? Pokusme se teď počítat. Jestliže se předchozí katastrofa opravdu odehrála ve znamení Lva, pak následující výpočet nebude nic složitého.  Lev má přiděleno 2592 + 1872 (Rak) + 1872 (Blíženci) + 2304 (Býk) + 2304 (Beran) + 2016 (Ryby). Dohromady nám to dá 12 960 let, čili polovinu období precese. Tomu, kdo poznal co je výpočtem sledováno by se mohlo zdát, že...  Zdálo by se, že máme ještě poměrně dost času, protože 9792 + našich 2003 dává jen 11 795 let. Jenže... Poslední katastrofa měla být ve 1440-tém roce panování Lva! Pak by tedy z jeho období zůstalo ještě 2592 – 1440 = 1152 let! Museli bychom tedy oněch 1152, a ne 1440 ubrat od poloviny období precese! A prostým odečtením  12 960 – 1152 se dostaneme na cifru 11 808 let! Nezdá se vám to Velmi blízko "posvátného" čísla Mayů, kterým končí jejich kalendář?