Hloupí, pitomí, bezmocní a neinformovaní

15.02.2011 18:21

 

 

    Tak jsem opět tady... Čím dál častěji se mi stává že jsem nějaký čas „pryč“... Možná měsíc, nebo víc, či méně... A pouze příležitostně se vracím jakoby s novou osobností určenou pro další období angažmá na tomto světě. Není to schizofremie, řekli mi to fundovaní odborníci. I když i pro ně je těžké pochopit co je co. Já sám jsem z toho jelen proč mě najednou cosi nutí utíkat od reality...
    Možná jste alespoň někteří zaregistrovali v mých článcích v dnešní době patrně podivné názory. Je to dáno tím, že čím dál tím více začínám mít problém s chápáním reality. Tedy alespoň s tím, co se jako realita jeví. Ten problém se objevil vždy když jsem „vystoupil z ulity“ a zašel mezi lid. A značně posílil když jsem za pobytu mezi lidem zjistil, že stejný problém s realitou mají i oni sami. A bylo přitom lhostejné jestli šlo o „prostého“ človíčka, či jedince zepředu i zezadu opuncovaného. Obě tyto sorty vykazovaly jedno a totéž. Tito jedinci jsou schopni přijímat cokoli jiného jen ne realitu. A téměř obecně upřednostňují, aby jim bylo jasně vyloženo co že se to děje, namísto aby se pokusili sami přemýšlet nad tou kterou danou situaci. Podle vzorků daných počtem „vystoupení z ulity“ jsem došel k závěru, že počet takto uvažujících výrazně převyšuje polovinu obyvatel.
    Možná jste si povšimli mého již dlouho zastávaného názoru, že veškeré ty ohromné a transformační činy, údajně pro dobro lidstva, které jsou praktikovány na této Zemi, jsou uskutečňovány zhruba deseti procenty lidí. Ti nejsou až zas tak viditelní, protože na provádění svých záměrů mají k dispozici nějakých, pečlivě vybíraných dalších deset procent. Těm je pak připisováno všechno zlo které človíčka potká. Ti ostatní, tedy stádo, jsou mezi těmito dvěma skupinami jako v kleštích. Jako třeba náplň bagety. A aby to nebylo tak fádní a nikdo nemohl přímo některou ze stran kleští případně z něčeho obvinit, nebo se přímo protivit, protože ve sjednoceném množství je obrovská síla, je tato „náplňová“ skupina rozdělena do několika desítek, možná i stovek typů jedinců. Naprosto nezbytná je hrstka „jedinečných“ osob, které by za všech okolností měly jít příkladem a vést zbytek stáda kam je potřeba. Třeba do války. No a pak je tu ten zbytek stáda. K těm „jedinečným“ se jen tak lehce nedostanete, tedy alespoň ne k těm horním. Oni se totiž případným nemístným otázkám vyhýbají jako čert kříži a pokud se jim nemohou už vyhnout, jsou moc „nedůtkliví“. A ze zkušenosti vím, že s těmi pod nimi se není možné bavit třeba o tom, co se opravdu v ten který moment děje, natož je přesvědčit že s tím mají něco společného.
    Je přitom lhostejné jestli tito lidé vychodili „vejšku“, nebo jsou jen středoškolský průměr. Je to úplně jedno, protože školní „výplach mozků“ je pro každého stejný. A mohou přitom důležitě číst třeba Kanta, nebo Kafku, neřku li jiné... U mnoha takto „fundovaných“ jedinců je zřejmé, že jim to vše slouží pouze pro konverzační účely, ne za účelem nějakého smysluplného proniknutí do podstaty věci. K nim lze směle přiřadit třeba spisovatele, nebo různé umělce. Nejsou nic jiného než elegantní obleky, či různé kostýmy, do kterých se tito lidé tak rádi oblékají ve snaze být obdivováni. Mohou „hlubokomyslně“ přemítat třeba nad nějakým „moderním“ uměním, aby své úvahy poté použili jako nástroje ve službě jejich ješitnosti, pozérství... Pohled na takového načančaného a pózujícího pitomce alespoň ve mě vzbuzuje dojem jejich velmi omezeného porozumění. Jako by mnohdy nesmyslné žvanění o čemkoliv jim mělo garantovat stejnou prestiž jako v případě původního tvůrce. Smutné je, že při tom žvanění nejsou schopni cítit se ani trochu trapně.
    Občas si poslední dobou říkám má li takové, a podobné psaní vůbec nějaký smysl. Čím déle žiju, tím víc si začínám myslet, že lidé doslova chtějí, a potažmo i dostanou to, co si zaslouží. A třeba i „zabijí“ jedince pokušejícího se stádo před něčím varovat. Jak moc pitomé, nebo bezmocné stádo musí být, když neustále nábožně věří třeba tomu co slyší v televizi, nebo co čte v různých novinových reportážích! Ať už se to týká čehokoliv, nebo je to podáno v jakékoliv použité podobě. Dokáže někdo z těch alespoň trošku přemýšlejících odhadnout kolik bylo třeba do dnešního dne odhaleno a zveřejněno lží, a potažmo korupce? Každým dnem ten počet narůstá. Je proto možné stále dokola věřit lidem, kteří stádu lhali a bezostyšně jej okrádali jak včera, tak i předevčírem? Vidím to jako velmi znepokojující kouzelnické vystoupení. I když se ani zdaleka nejedná o nějak dobré kouzlení. A při tom všem slogany hlásají „služba lidem a stát na prvním místě“. Je přitom nepochybné že jediná služba, na které se ruku v ruce s horními protagonisty účastní i stádo, je egoistická služba sami sobě. Z tohoto pohledu chápaný stát je pak země ignoranství, ve které jakékoliv iluze vzkvétají jako plevel podél silnice která nikam nevede. A stádo po ní stále jede a nepostřehne že jezdí pořád kolem dokola. Je to jako řetízkový kolotoč. Občas se někomu ze stáda z točení kolem dokola udělá špatně. Pryč s ním, je to „slabšák“! Jen silní mají právo přežít!
    Proč to těm šedým eminencím tak dobře vychází? Je to jednoduché. Na rozdíl od stáda mají schopné „strážce“, či zkoumatele, kteří neustále studují různé druhy pitomostí a bezmocností jak jsou provozovány těmi kterými typovými jedinci stáda. Berou vzorky z celého spektra, aby následně podle momentální potřeby vybírali vhodné prototypy schopné předvádět co je potřeba, aby tak ostatní jedinci ze stáda mohli jejich prostřednictvím souhlasit v podstatě sami se sebou. Tyto prototypy musí být schopné vnutit stádu jakýkoliv nesmysl a přinutit stádo považovat jej za pravdu. K tomu jim slouží media. A protože člověk je už „od přírody“ líný samostatně myslet, není proto schopen přijmout nejen pravdu o sobě samém, ale pravdu v jakékoliv podobě vůbec. Malý příklad. Oni přece prohlásili události z amerického 11. září za teroristický útok! Copak by bylo možné aby za tím stála Bushova iluminátská klika? Jste příliš ješitní a sebestřední na to, abyste riskovali kritiku od těch, kteří jsou stejně pitomí jako vy. Smějete se tomu přestože vy sami jste tím cílem. Věříte třeba že Rusko napadlo Gruzii, a ne že Izraelci, kteří Gruzii řídí, napadli jižní Osetii, což následně vyprovokovalo reakci Ruska. Věříte že bin Ládin je naživu v kterési jeskyni v Pákistánu, odkud řídí světový teror. Jenže světový teror je formulován v Londýně, Tel Avivu, a Washingtonu.
    Každý jen trochu přemýšlivý vám potvrdí že se nacházíme v džungli. A pokud vše co víte o džungli je lež, potom šance na přežití není příliš velká. Tato šance se ještě zmenší odmítnete li si přiznat že to, co jste si mysleli že byla pravda, byla ve skutečnosti lež. Jinými slovy nejste schopni připustit jinou alternativu. Přece to musí tak být, vždyť to řekl pan XY! Když se pak takové tvrzení ukáže jako jasně absurdní, na vaší víře se pranic nezmění. Je to až neuvěřitelné. Moc mi to připomíná jeden školní žertík. Jednomu neoblíbenému, ke všemu notně roztržitému profesorovi každou chvíli podstrčili na židli rýsováček. Což kantora při dosednutí muselo bolet! Nevstal ze židle, seděl a usmíval se jako že se nic neděje... Stádoví jedinci proto jednoduše postupují dokud nepřijde řada na „číslo“ toho kterého z nich. Pak si najednou umí zakřičet „Proč já, proč ne ten druhý?“ Nikoho netrápí ty miliony mrtvých a zbytečně zmařené životy. Netrápí dokonce ani když i tisk, který pracuje pro lidi kteří to udělali přizná, že příčinou všeho byla lež! Ani tenkrát to nikomu nedochází.
    Dnes už v USA spousta lidí ví, že finančnická dvojčata zbourali sami Američané. A co udělali? Vůbec nic... Nepopadli Bushe a Cheneyho a neoběsili je třeba v Lafayette parku. Vždyť už je to přece za námi! Jen málokdo si uvědomuje, že oním dnem měl být nastolen nový west order. Bushe a Cheneyho oběsit nemohli, protože rodové linie obou sahají až k reptiliánům. Tedy ke skutečným vládcům této planety. Kdo jsou reptiliáni? Bohové, tvůrci části pozemské populace. Ne celé, pouze její části. Což ostatně potvrzuje i bible. Nevím, ale zdá se, že s tím novým ordrem se jim to jaksi „zadrhlo“. I když to pro spoustu jedinců stáda je jen těžko stravitelné faktem je, že na Zemi operuje hned několik druhů nepozemských. A také že mezi nejméně dvěma frakcemi panuje válka. Válka trvající už bůhví jak dlouho. Tzv. nordický typ se prý nelítostně pere s reptiloidy. A objevily se zvěsti, že nordický typ momentálně vyhrává, což prý nutí reptiloidy, a s nimi spojené šedivce, zatroubit na ústup. A proto možná mají pozemské šedé eminence potíže s nastolováním orderu.
    Jenže čekat na to kdo vyhraje nelze. Může se klidně stát, že namísto reptiloidů budou povoláni do boje lulu, vždyť je to jejich původní poslání. Proto je asi nejvyšší čas zamyslet se nad sebou dřív než bude pozdě. Všivárny mají větší tendenci přihodit se pitomým jedincům, kdy závisí na tom jak moc pitomý jedinec je. Nastražit oči, uši, zvláště pak nevěřit všemu co slyšíte. Hlavně pak přestat jednat podle toho jako by to byla pravda. Uvažujte přece! Je možné aby ti, kteří vám lžou a okrádají vás, kteří se na vás živí a potažmo i ovládají, měli opravdu v úmyslu váš nejlepší prospěch? Ne, tak to není. Potřebují nepřemýšlející pitomce a neustále na tom pracují. Pro ně je milejší když stádový jedinec raději sní o nákupech a sexu, bez ohledu na to jak neaktraktivní případně je. Jenže jednoho rána mohou jedince probudit sirény a dům bude v plamenech. Většinou to tak bývá. Jedinec se pak bude moc podivovat nad tím proč se neprobudil dříve, a jak se vůbec mohlo stát že je příliš pozdě. Aniž by mu někdo o tom něco řekl! Vždy to tak bývá. On sám nepostřehl že sám život k němu promlouval, okolnosti k němu promlouvaly, svědomí k němu promlouvalo. On sám ale neposlouchal, protože byl hloupý, pitomý, a navíc bezmocný a neinformovaný...