Hledání řešení...

20.10.2014 17:28

    Pamatujete na symbol Iluminátů, pyramidu s okem? Myslím si, že Ilumináti prostě vystihli a správně pochopili hierarchii společnosti. A nejen lidí, každé společenství ať zvířat, nebo lidí, je organizováno hierarchicky. Vždycky to tak bylo, jinak by vládla anarchie a chaos. Je to vlastně logické řešení které patrně umožnilo skupinám přežít. Máme to všichni v genech. Ilumináti správně pochopili tuto zákonitost a dali si to jako svůj hlavní symbol. Samozřejmě s tím, že sami sebe vidí na vrcholu té pyramidy. To, co se vlivem technologie a pokroku mění, je velikost té pyramidy. Dříve existovaly stovky a tisíce malých pyramid, malých vládců, malých států. Když se občas některý vůdce, nebo král zbláznil, a začal své níže postavené jedince trápit, stačilo prostě zvednout zadek a přesunout se do jiné pyramidy, jiného města, jiného státu. I když tak snadné to vždy nebylo, někdy musel jedinec tím zadkem hodně hýbat aby se mu to povedlo, ale důležité bylo, že měli kam jít. Teď zažíváme vznik pyramidy jediné, a to díky pokroku kterého bylo údajně dosaženo. Ono to s tím dosaženým pokrokem je rovněž jaksi podivné. Na jejím vrcholu se etablovala skupinka lidí tak mocných, že v porovnání s jejich mocí jsou mocní králové a dobyvatelé starověku a středověku jen legrační šaškové. Ta skupinka je nekontrolovatelná, nevolená, je nad státy a nad jejich zákony. Lidé patřící do této skupiny mají o sobě nesmírně vysoké mínění a vnímají své postavení jako zasloužený výsledek svých mimořádných schopností. Ve stávajícím systému to tak opravdu je a mnozí mají často pravdu. Ovšem jen odbornost a obchodní zdatnost nestačí. Ti lidé musí být bezohlední, bezcitní, řečeno slovy dr. Koukolíka musí být deprivanti. Je tedy možné věřit tomu, že budou pracovat pro naše dobro? Že budou přihlížet k našim zájmům a ochraňovat naše práva? Proč by to dělali?
    Moc korumpuje, a absolutní moc korumpuje absolutně. Jak zajistíme, že tito elitní jedinci nebudou svou moc zneužívat? Aspoň teď víme proč je nástup Nového světového pořádku tak nebezpečný. A ještě kvůli něčemu. Má totiž tendenci se udržet velmi dlouho. Jednak odpovídá přirozenému rozdělení světa podle obrazu pyramidy, jednak technologie je dnes na takovém stupni, že elity dokáží s nevelkým úsilím přesně vědět co si kdo myslí v nižších stupních pyramidy, a rychle eliminovat potenciální vůdce nepokojů. K tomu efektivita práce dosáhla takového stupně, že se relativně všichni máme dobře, a každý máme co ztratit. Dokud budou lidé mít co ztratit, nikdy nebudou riskovat. K tomu je nutno připočíst pokračující demontáž vzdělání a kritického myšlení, spolu s obrovskými investicemi do zábavního průmyslu - her, lunaparků a podobně. Také máte příšerný strach z jakýchsi příšerných teroristů číhajících za každým rohem? A z nemocí které se objevují jako boží zjevení odnikud, plus pokračující útok na dosavadní základní pilíře našich životů - rodina, národ, víra, tradice? Zkrátka mají to tentokrát vymyšleno zatraceně dobře.
    Po celou historickou dobu, možná už od konce období vědátory označovaného jako mladší doba kamenná, byly na světě tři druhy lidí. Ti nahoře, ti uprostřed, a ti dole. Někdy se ti dole a uprostřed velmi rozhněvali, udělali řízenou revoluci a zlikvidovali nenáviděné vládce. Okamžitě se v takto vzniklém vakuu ustanovila skupinka nových elit, a jelo se dál stejným způsobem. Třeba se to i přejmenovalo, ale podstatné je, že pro ty uprostřed a pro ty dole život lepší nebyl. Takže postřílet nižší elity by nepomohlo. Je to v systému, navíc hierarchii máme v genech, a naše technologická vyspělost to násobí. Ironicky technologie nás, všechny lidi na planetě, vede do otroctví mnohem většího než to starověké, historické. Dalo by se, opět pouze teoreticky, zříci technologie která z nás dělá otroky. Zapomenout na internet, letadla, digitální signály, mobilní telefony, video konference, a podobně. To je samozřejmě nesmysl, nikdo to neudělá. Je to Pandořina skříňka která je jednou otevřená, a už nikdy nepůjde zavřít. I v případě celosvětové jaderné války by přeživší, pokud by nějací byli, patrně rychle obnovili komunikační kanály a dopravu, protože už vědí jak na to.
    Dalo by se opět a znovu znárodnit majetek, odebrat ho jednotlivcům a firmám, a převést pod vládu státu. To už tady bylo také. Pokus o vybudování socialistického světového řádu prý podle dnešních „odborníků“ selhal. S tím bych docela polemizoval, spíše bych to viděl tak, že elity po určeném padesátiletém období života tento experiment samy přerušily. Neúspěšný nebyl, právě naopak svůj účel velmi dobře splnil. Trošku jiný systém, v němž všichni měli stejně bez ohledu na schopnosti, a stejně se etablovala skupinka která měla moc a podstatně více majetku. I když nikdy ne tolik co dnešní elity. V jistém smyslu a z pohledu toho, do čeho padáme teď, je mi ten socialistický pokus docela sympatický. Téměř ideální byla situace po druhé světové válce, kdy existoval bipolární svět dvou řádů, které mezi sebou soutěžily, a technologie nebyla na takovém stupni aby člověka zotročila.
    Nicméně jakýsi pokrok je tu přece jen vidět. Objevil se názor, že jednou z možností jak se bránit je rozbít vznikající globální pyramidu opět na menší pyramidy. Měla by to být jediná možnost. Nevím, na to asi nikdo nemá prostředky. I když nově vznikající Putinovo Rusko, následované dnes již více než polovinou světa, by určitým řešením být mohlo. Někdy se dějí i zázraky. Zatím je pro nás důležité uvědomit si před čím stojíme, pojmenovat problém a hledat lék. Řešení se najde... Vždy se našlo.