Hadi se vrátili...

26.03.2010 11:33

 

    Synové Moudrosti, Synové Noci sestoupili, připravení na znovuzrození. Viděli ošklivé tvary třetí rasy. Mohli volit, měli moudrost. Někteří vstoupili do bhutů, jiní do nich nechali vniknout jednu jiskru, a jiní se zdráhali vstoupit dokud nevznikla čtvrtá rasa. Svými vlastními podstatami naplnili tvary - kamarupy. Ty tvary, které obdržely jednu jiskru poznání, postrádaly vyšší moudrost. Jiskra zářila slabě. Třetina zůstala bez rozumu, jejich dživy, monády, nebyly ještě připraveny na přijetí božské jiskry. Na tyto se mezi sedmi rody nehledělo. Staly se hloupými. Třetí byly připravení a Páni Plamene a temné moudrosti de rozhodli „V nich chceme bytovat“. Jsou hmotné světy, z nichž sestupují ti, kteří v každé manvataře formují fyzického člověka. Jsou podřízení lhaům, nebo duchům, kteří mají dvojitou povahu.  Astrální tělo uvnitř éterického tvaru. Jsou stvořiteli a tvůrci našeho iluzorního těla, které je produktem vůle a klamu.

    Co udělali Manasové, Synové moudrosti? Zavrhli Samozrozené. Nejsou ještě připravení. Odmítli vstoupit do narozených z potu. Nejsou ještě úplně připravení. Nechtěli vejít do narozených z vejce. Když narození z potu stvořili narozené z vejce, dvojpohlavní, mocné, silné obdařených kostmi, tu se Mistři Moudrosti rozhodli tvořit! Teď se stala třetí rasa vahanou andělů moudrosti. To stvořili Synové Vůle a Jógy. Mocí krijašakti stořilo je, svaté Otce, předky arhatů.

    Z kapek potu, ze zbytků substance, z hmoty mrtvých těl a zvířat předcházejících období, a z vyzářeného prachu vznikla první nová zvířata. Zvířata s kostmi, draci hloubky, a také létající hadi, se přidali k lezoucím vejcím. Ti, kteří lezli po zemi dostali křídla. Stvoření s dlouhými krky ve vodě se stala ploditeli létajících zvířat vzduchu. Během třetí rasy rostla zvířata bez kostí a změnila se. Stala se zvířaty s kostmi, jejich obrazy se staly hutnými.

    Zvířata se rozdělila na mužské a ženské a začala se rozmnožovat. Potom se rozdělil též dvojpohlavní člověk. Začal svou  ženskou polovinu využívat jak to činila zvířata. Spojili těla a plodili stvoření. Tak to učinili. Ti však, kteří neměli žádné duchovní sebevědomí,  vzali k sobě ženské zvířecí netvory, a z jejich styku vznikly němé rasy. Oni sami byli němí. Jejich jazyky byly svázané. Jazyky jejich předků zůstaly němé. Zplodili obludy, rasu neforemných, červenovlasých bestií, které chodily po čtyřech. Rasa, která byla němá, aby hanba nebyla zjevná.

    Když to smíšení se zvířaty viděli lhaové - Synové světla, kteří nestvořili žádných lidí neboť zdráhali se tak učinit, velmi smutnili. Amanasové bez mysli znečistili jejich budoucí obydlí. To je karma. Rozhodli se vyhledat jiné obydlí a přesvědčit amanasy o správnosti jiné věci. Učinili tak, teď byli všichni obdarováni manasem - myslí. Viděli hřích bezmyslových.

    Čtvrtá rasa už začala mluvit. Jeden se stal Dvěma, stejně žijí a lezou věci, které byly ještě Jedním. Obrovská ryba, ptáci a hadi se šupinatými hlavami. Tak se zrodili Dva při Dvou v sedmi oblastech, z třetí rasy čtvrté lidské pokolení. Bohové surové se stali nebohy asury. První rasa v každé ze sedmi zón měla měsíční barvu bílo-žlutou, druhá žlutou jako zlato, třetí červenou, čtvrtá hnědou, a ta se hříchem stala černou. Všech prvních sedm výhonků lidstva mělo na začátkou stejnou barvu. Ti další, od nich oddělení, začali svoje barvy míchat. Tu vyrostla třetí a čtvrtá rasa plna pýchy do výšky. My jsme králové, my jsme bohové! Brali si ženy které krásně vypadaly, ženy z kmene nerozumných a omezených. Přivedli na svět obludy, zlé démony, mužské a ženské povahy, a také dakini s malým rozumem. Vystavěli si chrámy pro fyzická těla a vzývali mužství a ženství. Nyní třetí oko ztratilo svou zrakovou schopnost.

    Přičiněním civilizace se schylovalo ke zničení čtvrté a páté rasy. Čtvrtá rasa - Lemuřané, stejně jako pátá rasa - Atlanti,  stavěli velká města. Stavěli je z vyhledávaných zemí a kovů. Z bílých kamenů hor a černého kamene podzemního ohně zhotovovali své vlastní obrazy v životní velikosti a podobě a uctívali je. Atlanti vytvořili veliké obrazy, vysoké devět jatů (metrů), odpovídající velikosti jejich těla. Měsíční ohně zničily zem jejich otců. Voda ohrožovala čtvrtou rasu. Přišly první velké vody a pohltily sedm sedm velkých ostrovů. Všichni mudrci se zachránili, nemoudří zahynuli. S nimi zmizela většina velkých zvířat, která vznikla z potu Země.

    Málo jich zůstalo. Někteří z nich byli žlutí, někteří hnědí, někteří červení. Ti s měsíční barvou navždy zmizeli. Pátá rasa ze svatého pokolení zůstala. Vedli ji první božští králové. Byli hady, kteří opět sestoupili, usmířili se s pátou rasou, učili ji a vedli...

    Co k tomu říci? Shoduje se to s tím, co o té záležitosti dnes alespoň okrajově víme. Jisté je, že Blavatská dnešní poznatky nemohla znát a tudíž nemohla z ničeho „opisovat“. Je z toho všeho zřejmé, že jak historie této planety, tak jejích obyvatel je velmi pohnutá. Je z toho zřejmá i jedna podstatná věc, naším skutečným domovem není tato planeta. Těžko říci za jak dlouho po „Válce bohů“ se někdo rozhodl novou planetu osídlit a my jsme jejich potomky. Ze DZYANu vyplývá, že netvořili jen jedni bohové, ale hned několik různých sort, které se asi moc nesnášely. Jak jinak si vysvětlit ty hokus pokusy s bezpohlavními, ěterickými, či jinými tvory? Napovídá něco tvrzení, že naše těla jsou iluzorní, že jsou produktem vůle a klamu? Stejně jako svět kolem nás je produktem klamu, jakýmsi hologramem? Dnes víme, že takový hologram je lehké vytvořit. Jakýkoliv, podle momentální potřeby. Přes všechny poznatky jedna otázka zůatává stále otevřená. Co jsme vlastně zač?