Generace plazů

02.02.2011 10:23

 

    Máme co jsme chtěli, ostatně vyzvonili jsme si to. Jemže... Stále více se na „světlo boží“ vynořují stále více znepokojující symptomy naznačující jakoby přicházela doslova epidemie masových vrahů. V této společnosti se stává běžným jevem jistý druh osobností, které jsou její součástí a proto zasahují do všech společenských vrstev. Bez rozdílu, těmi nejnuznějšími počínaje, a těmi co mají hromady peněz konče. Tento druh osobností lze definovat jako psychopaty. Vždy se tu vyskytovali, ale nikdy nebyli až tak markantní a nebylo jich tolik jako dnes.
    Navíc se dá hovořit o dvou druzích, o sociopatech a psychopatech. Je sice mezi nimi rozdíl, přesto však jde z lidského hlediska o jedny a tytéž velmi podivné tvory. Pokud lidé tyto tvory vůbec vnímají většinou se domnívají, že se tyto typy vyskytují výlučně v oblastech kriminálních činností většinou končících vraždou. Je to svým způsobem omyl, a právě o tom je toto zamyšlení. Je pod „úroveň“ dnešního psychopata vraždit přímo sám, má na to spousty oddaných jedinců. On se na tom pouze „spoluúčastní“ vydáním příkazů na ta „správná“ místa. Psychopat se pouze silně angažuje na dalších, možno říci zločinech namířených hlavně proti jedincům stáda této podivné společnosti. Psychopatem nemůže být každý, pokud ovšem nedisponuje jedním „darem“ daným shůry. Tím darem je schopnost vytvořit si vhodné podmínky k proplouvání životem aniž by jej někdo mohl přímo spojovat s „očividnou“ protispolečenskou, neřku li kriminální činnosti. Těmto tvorům stačí ke štěstí, samozřejmě mimo hromady peněz, že mají moc ubližovat jiným. S největší pravděpodobností z toho mají požitek a pokud vůbec něco cítí, pak se při tom ubližování cítí moc dobře.
    Hodně se dnes hovoří a spekuluje o tom, že stvoření dnešního člověka mají na svědomí nějaké plazí bytosti - bohové. Píše se o tom ostatně na hliněných tabulkách ze sumerských dob. Tito bohové mají tedy na svědomí v podstatě i vytvoření dnešního psychopata. Jen těžko lze soudit čí potomkové jsou pak ti jedinci, kteří tyto vlastnosti a schopnosti postrádají, ba přímo nemají. Z tohoto pohledu by bylo možné usoudit, že v případě psychopata by se mohlo jednat o tvora, jehož nejstarší část mozku, kterou má patrně společnou s ještěry a plazy, zabila jeho svědomí. Už méně jasná je mechanika tohoto procesu. Někteří psychopatičtí jedinci se podle všeho už takoví narodili. To platí hlaVně v případě jedinců bez jakýchkoliv skrupulí. Pak jsou ale také jakési „nepodarky“, tedy jedinci vymodelovaní jejich společenským  okolím, jejich rodiči, a také jinými silami. Každopádně však musí jít o jedince, kteří jsou k tomu v tomto ohledu náchylní. Jinými slovy jejich ego dříve něco vytrpělo a teď to hodlají slabším „vracet“.
    Existují potom i další „nepodarky“, které sice ve svém životě také hodně protrpěly, ale psychopaté se z nich nestali. Těžko určit proč tomu tak je, ale právě naopak. Jejich utrpení z mnohých udělalo lepší lidi  než by možná bez utrpení bývali byli. Z jakéhosi neurčitelného důvodu, v určitých dobách, tito psychopaté vykvetou a hojně se rozmnoží. Podle některých úvah je to díky tomu, že má matička Země tu správnou chemickou rovnováhu, vláhy a slunce je tak akorát, tedy ideální podmínky vůbec. Nevím, já to vidím jinak. Správný jedinec pro tuto materialistickou společnost je správně „naprogramovaný“ robot - materialista. Proč jsou v této společnosti protagonisté moci tak pečlivě vybíráni? Selským rozumem vzato by mělo jít o jednu společnost, tedy se stejným právem pro všechny! Je zřejmé, že pokud se chce materialistická společnost udržet u moci, musí mít v užitkovém stádu ten správný materiál. Jaképak tedy právo pro všechny? Jen ta správná psychopatická osobnost má jakou takous naději v této společnosti přežívat! Jen v tomto prostředí platí ona tak mocně proklamovaná „vývojová“ zásada že přežívá pouze ten nejsilnější! Vezmeme li to z užšího osobního pohledu, pak v podstatě všichni politikové, jejich bankéři, a potažmo pak jejich pochopové, různé „celebrity“, právníci, doktoři, kněží, vysokoškolští profesoři a účetní, vědci a majitelé dolů, makléři a autority New Age, jsou větším či menším dílem psychopaté. Narazíte na ně v každém oboru, kde pracují pro jedíný cíl, který je společný pro každého z nich. Tím cílem je jen jejich vlastní prospěch a běda těm kdo se jim postaví do cesty. Většinou pracují o samotě, ale vyžaduje li to jejich zájem, často spojí síly. Ať už v podnikání, v politice, a potažmo i v  náboženství. Nelze jim upřít, že dokáží dát slovům svůj vlatní význam který prostinké, nepřemýšlející jedince dokáže silně zaujmout. Obdaří vás stejným úsměvem když vám prodávají třeba dům, a stejným úsměvem vás obdaří když vám jej opět berou.  Pro ně v tom není žádný rozdíl, v jejich pojetí je každý lovnou zvěří a každý pro ně pracuje, nebo by alespoň měl pracovat. V jejich očích jsou miliony trpících lidí na celém světě něco jako zvěř, která necítí bolest tak, jak jí svým způsobem cítí jim podobní lidé.
    Stejně jim na tom nezáleží, oni vidí jen ekonomické příležitosti. Malý příklad. Prohlásí třeba dobrá lidi, zamysleme se nad tím jak dostat nějaké peníze na pomoc pro ty trpící lidi. Ty potom zainvestujeme do některého  rizikového investičního fondu, který následně prodáme asiatům, nebo afričanům. Když už jsme se dostali k té Africe kde se to stále víc „mele“, není vůbec od věci zaměřit pozornost na všechny ty různé vyvražďující se strany. Bystře zpozorují, že některé ochabující straně by se hodily lepší zbraně. Sami ale peníze na to nedají! Nač mají třeba v americkém kongresu své poskoky? Jejich úlohou je zatlačit na Kongres aby zasáhl na pomoc trpícím! A oni sami tak mohli celý konflikt vyostřit a zvýšit poptávku po zbraních! Pokrok? Není, jde to stále dokola. Staletí plná utrpení, desítky tisíc napíchnutých na kůlech, tisícovky za živa zapečetěných ve stěnách, jako by byli jakousi divnou maltou! K tomu stovky tisíc hladovějících a mučených za ostnatými dráty. A tato rádoby sebevědomá civilizace se ohlíží zpět a myslí si jak byli ti umučení necivilizovaní! Jak neoprávněná je představa o „civilizovanosti“ jejich měst, panáků navlečených ve skvělých  oblecích, kteří vydělávají peníze i za cenu případné katastrofy! Kalkulujících s matematickými výkyvy, kde bez ohledu na to co se stane pokud správně vsadí, vše se zadaří.
    Říkají, že války slouží k regulaci počtu obyvatel na této planetě. Mohla by to být pravda, ale jen svým způsobem. Všechny války byly rozpoutány jen za účelem zisku. Dnes už rozpoutat válku není tak jednoduché jako kdysi, musí se tedy vymyslet jiné prostředky. Nebudeme se zamýšlet nad HAARPem, či různými druhy chřipek, nebo nákaz. Co třeba takové burzy cenných papírů? Jsou plné mužů a žen v drahých oblecích, kteří nakupují a prodávají na podkladě komodit mnohdy velmi úzce závislých na smrti a zkáze! Obklopeni právníky a účetními, jejichž úkolem je spravovat jejich záležitosti a dávat jim přijatelnou podobu. Jedinci z prostého nepřemýšlejícího stáda se ubírají ulicí a celý svět je pro ně hermeticky uzavřen díky ipodům a mobilním telefonům. Utápějí se v zábavě, jejímž záměrem je směrovat pozornost stáda na jejich vlastní potřeby. A v případě, že je řev těch trpících moc hlasitý že přehluší řev zábavy, stačí přece zvýšit hlasitost zábavy! Každý takový úspěch pak oslavují aniž by si uvědomili že oslavují třeba vraždu nekonečných zástupů lidí, kteří se nijak nepodíleli na stavu vytvořeném ze lží. Těm „úspěšným“ se přece poštěstilo být jen nevinnými, nezúčastněnými diváky, a případně přidruženými obětmi. Vidí ostatní lidi jako pouhá čísla, zatím co mladí drogují ve snaze o únik a spousta dětí pracuje na ulicích jako prostitutky. Zajistit přes věškeré zákony snadný přísun opiátů zaručující přísun zisků na bankovní konta těch samým lidí v oblecích, kteří správně sází, správně investují, a jejichž omluvným krédem bývá „když to neudělám já, udělá to někdo jiný“. Peníze nejen že nesmrdí, ale stejně jako ti „úspěšní“ nemají ani špetku svědomí.
    Kde je konec představám zákona jako nástroje zaručujícího férovou hru a spravedlivé podmínky pro všechny! Nástroje schopného trestat všechny hříšníky bez rozdílu! Spravedlnost dnes znamená rozhodnutí ve prospěch toho kdo má moc a z čeho zaplatit. Spravedlnost je slepá, protože jí už kdysi dávno vypíchli oči! Asi je to v povaze systému a muselo se to tak stát. Systém byl postupem času „vybroušen“ do obludné podoby. Slouží tomu i průmysl vzdělávání, stejně jako hudba a zábava kterou nás krmí. I když to nelze říci o každé hudbě, o té „moderní“ ale se vší určitostí. To vše je  upraveno a nasměrováno tak, aby byl vytvořen národ naprostých nepřemýšlejících egoistů naprogramovaných nestarat se o nic kromě sebe samých. Ale už dost, už buď zticha, Cassandro, nikdo nechce poslouchat takový kecy...