Fenomén UFO VI.

29.06.2013 17:20

    A řádění UFO pokračovalo. Nejvíce vzrušil Ameriku případ z 20 7. 1952, kdy se nad Washingtonem v 00.40 hod objevilo na všech obrazovkách radarů, chránících hlavní město Spojených států, sedm cílů diskového tvaru. Objevily se tam mezi jednou a druhou otáčkou radarového zařízení, musely se tam tedy objevit během 10 vteřin. Obsluha radarů si myslela že má halucinace, protože na obrazovce zároveň zjistila, že se jeden z kruhových cílů těsně přilepil na letoun pravidelné dopravní linky. Požádali pilota aby se kolem sebe pořádně rozhlédl. Zděšený pilot hned vzápětí hlásil, že ho sleduje obrovský lesklý létající talíř. Když na talíř vrhl světlo přistávacích reflektorů, osvětlený talíř během tří vteřin zrychlil let z 200 na 1 600 km/hod a zmizel v temnotách. Důstojníci letectva, které radarová obsluha přivolala k radarům, povolali z blízkého vojenského letiště stíhače, tryskové starfightery, které s forsáží, maximální rychlostí, přiletěly k Washingtonu. Když se piloti přiblížili tak blízko, že je radary zachytily, odlétly UFO fantastickou rychlostí z dosahu radarů. Za půl hodiny byly stíhačky nuceny přistát pro vyčerpání pohonných hmot. Netrvalo ani pět minut a UFO byly nad Washingtonem opět a jedno z nich dokonce sledovalo stíhačky až k cílovému letišti. Obsluha radarů netrpělivě očekávala rozednění a v prvním šerosvitu vyběhli důstojníci na plochou střechu radarové budovy. Spatřili nad Washingtonem několik houpavě se pohybujících létajících talířů, které za několik minut velkou rychlostí odletěly k severu. Mimo důstojníků a obsluhy toto pozorování potvrdila řada náhodných chodců, kteří přirozeně o poplachu na radarové stanici neměli ani tušení a sdělili svůj zážitek nejbližší policejní stanici...
    A UFO poletovaly nad celým světem dál. Od r. 1955 se jim zřejmě zalíbila Jižní Amerika. UFO tam viděli téměř denně, některé dokonce s „pravidelným jízdním řádem“. Úplně se srocovaly nad obrovskými požáry, zuřícími roku 1963 v Páraná. Tam je docela přesně a podrobně popsali Indiáni, kteří rozhodně nebyli seznámeni s panikou zachvacující světový tisk. Řada lidí, mezi nimi kapitán brazilského letectva Rocha, spatřila létající talíře vynořovat se z vln Atlantického oceánu.
    Psal se rok 1950 a některými západními novinami doslova „proskočil“ článek o údajném sestřelení létajícího talíře americkým bombardovacím letadlem v druhém trojúhelníku smrti. Jaký druhý? Ono se o něm v podstatě nehovoří. Ten první, nejznámější, je nazýván Bermudský. Ten druhý se nachází u pacifického ostrova Guamu.
    V r. 1947 se vracelo do USA několik bombardovacích letadel z Anglie. Jejich posádky za letu pozorovaly několik létajících talířů a jeden z bombardérů zmizel za nevysvětlitelných okolností u Bermud. V oblasti Bermud byly soustavně pozorovány UFO a v lednu 1948 pohltily vlny oceánu další letadlo civilní linky, aniž se nalezly sebemenší stopy katastrofy. V r. 1949 zahubil trojúhelník smrti, jak už se mu tehdy začalo říkat, dvě další letadla osvědčeného typu Avro-tudor. Nebylo zachyceno volání o pomoc, nebyly nalezeny trosky, jen letadla, pátrající po obětech, spatřila několik létajících talířů, které bleskurychle zmizely jednak za obzorem, jednak ve vlnách oceánu. Seriál neštěstí dovršila nevysvětlitelná zkáza obřího dopravního letadla Globe-master, jež patrně havarovalo přesně tam, kde všechny stroje ostatní. To se událo v prvním trojúhelník smrti - Bermudském. Druhý trojúhelník smrti vznikl v těchže letech u pacifického ostrova Guamu. Bermudské zkušenosti přinutily americké vojenské letectvo, aby nad těmito místy soustavně hlídkovalo. A tam prý také došlo k sestřelu létajícího talíře, který se po zásazích „potácivě snesl na hladinu moře, kde zmizel“. Nikdo to samozřejmě nepotvrdil.
    Značně později vyšlo najevo, že pohyb UFO zaznamenaly i české vojenské radiolokační jednotky. Všechna tato pozorování podléhala přísnému utajení. když se později ptali vysokého důstojníka proč se o tom u nás nesmí hovořit, suše odpověděl: „To je utajení z milosrdenství, v žádném případě nehodláme připustit paniku.
    V roce 1955 vydala zpravodajská služba amerického letectva tzv. „Hlášení č. 14“. V něm se všem příslušníkům letectva striktně zakazuje hovořit a psát o UFO. Za porušení zákazu provinilce čekal trest vězení až na deset let, spolu s pokutou nad deset tisíc dolarů. Piloti dostali nařízeno sledovat výskyt UFO zvláště ve výškách nad 12000 m. Ve směrnici stojí, aby UFO bedlivě pozorovali kdykoli se s ním setkají, ale aby nikdy po něm nestříleli.