Fenomén UFO II.

29.06.2013 16:36

    Aby bylo možné použít hypoteticko deduktivní metody, je napřed nutné dokázat, že o těchto bytostech můžeme v rozumné míře vytvářet předpoklady. Docela dobře lze předpokládat odlišnost v rozsahu znalostí a možná také ve vývoji jejich a naší civilizace. Určitý, a možná dost velký rozdíl, se bude týkat vědy a technologie. Dost pravděpodobná je také odlišnost v biologickém, sociálním a morálním vývoji. Nabízí se tak další otázka, zda inteligentní bytosti na nestejné úrovni inteligence a vzdáleného psychického, a možná i biologického vývoje, by byly schopné navzájem se dorozumět. Už jen případné rozdíly ve znalostech by byly nepřekonatelnou překážkou vzájemného pochopení, nebo, pokud tomu tak je, abychom byli schopni vnímat vměšování.
    Vědátoři tvrdí, že řeč představuje navždy nepřekonatelnou propast mezi člověkem a zvířetem. Což je bezesporu další nepodložený výmysl samolibce nazvaného člověk. Vědátorský obor nazvaný Exobiologie považuje za možné, že všechny inteligentní bytostí ve vesmíru jsou nadány schopností logického úsudku a že vnímání času a jejich myšlenková schémata jsou se vší pravděpodobností analogická, ne li identická. O čemž lze s úspěchem pochybovat. Z toho prý vyplývá „oprávnění použít pro jevy UFO hypoteticko deduktivní metody a následně i snahy hledat za jejich způsoby přemisťování se v prostoru úmysly z našeho pohledu jako možné vměšování“.
    My snad víme kdo v těch objektech sedí? Kdo je řídí? Jestli jsou to pozemšťané, nebo opravdu mimozemšťané? Od pozemských „šedých eminencí“ je nám toho tajeno strašně moc. Z tohoto pohledu je směšná snaha jakkoliv definovat povahu těchto bytostí, jejich rozhodování, sociální a politické organizace, společenskou morálku, jejich úmysly a činnost. Má život jinde radikálně odlišné formy? Mají biologické mimozemské bytosti nadané inteligencí fysiologii podobnou lidské? Vytvářejí ze svých společenství civilizace? Při představě, že některé z nich by dosáhly schopnosti ovládat prostor, jakou sociální a politickou organizaci by musely mít, aby dosáhly takové úrovně znalostí? Jakou by měly morálku? Uznávaly by morální pravdu? Jakou strategii by zachovávaly vůči navštíveným civilizacím? Ve jménu jakého poslání? Řídily by se zásadou opatrnosti? Jaké postupy přístupu by použily? Byly by známky jejich přítomnosti vnímatelné? Těch otázek je daleko více, všechny ale vycházejí z pozemské reality. a hlavně z toho, že sám člověk o svém původu a poslání vůbec nic neví.
    Podle občas prosakujících náznaků jsme v současnosti jednou z řady civilizací. Předpokládejme, že alespoň někdo na této planetě zná, byť třeba jen částečnou pravdu. Z těchto náznaků se jeví, že člověk není svobodný tvor. Je něčím majetkem a majetníků je patrně více. Pardon, stvořitelů. Spíše než ptát se na strukturu případného mimozemského společenství by byla namístě otázka, za jak dlouho budu moci poznat svého stvořitele. Je marné doufat, že ze zjevných a nezastřených projevů UFO vzejdou někdy vbrzku nějaké odpovědi. Protože prý se jedná o jev nenápadný, tajný a zastřený, který se nezdá být připravený odhalit se. Na tuto úvahu je namístě otázka, co by to asi s lidstvem udělalo, kdyby se najednou vyjevila pravda. Odtud pramení ty různé dezinformace, uskutečňované různými agenturami, motivované nutností utajování. Ta nutnost pramení z opodstatněných obav. Pokud by došlo k odtajnění pravého stavu věcí, došlo by patrně i ke zhroucení dosud poplatného celosvětového systému. To by znamenalo nekontrolovatelný a nezvládnutelný chaos, jehož přímým důsledkem by mohl být zánik civilizace na této planetě.
    Bez předchozí a důkladné psychologické přípravy pravda nemá šanci spatřit světlo tohoto světa. Byla by tím narušena rovnováha. Jednoho krásného dne k tomu ale dojít bude muset. Uvědomuje si to řada človíčků. Těžko říci co bude potom. Někteří hovoří o tzv. ethnocidě, což znamená zničení kultury. Chaos není vlastní jen fyzickým systémům. K chaotickému vývoji dochází i v jiných složitých přirozených systémech, sestávajících z více podsystémů, které navzájem reagují. Vnější události, ekonomové je nazývají „otřesy“, by mohly hrát rozhodující roli při uvolnění nevratných degeneračních procesů. Lze si snad představit prudší kulturní otřes s více destabilizujícími účinky, než by byl nenadálý kontakt s mimozemskými bytostmi? Nebo by snad šlo jen o v tichosti provedené revoluční „předání moci“? Človíček dostane celosvětovou vládu, pod kůži čip a nové poslání. Je to také ethnocida? Záleží jaký systém noví šéfové nastolí. Dá se předpokládat, že dosavadnímu „demokratickému kapitalismu“ zvoní hrana. K nastolení nového systému ještě zbývá maličkost, vyhladit více než polovinu nynější populace.
    Na to stačí jedna pořádná, možná už poslední válka...