Elohim experimentovali...

08.12.2013 20:25

    Na celém světě nalezneme stejné, nebo podobné příběhy. Dokonce i v Číně, Japonsku, nebo Řecku. V Egyptě prý vládli nejprve bohové, pak polobohové a nakonec faraoni. Proč ale tvořili bohové křížence sebe samých a lidí? Někteří z těchto míšenců byli vyvoleni k tomu, aby plodili další, sobě podobné bytosti. Na začátku byla Eva a Šét, který jí byl vložen do klína. Takoví lidé byli většinou pověřeni zvláštními úkoly. Měli například založit po potopě nové lidstvo, nebo třeba nové náboženství. Tedy byli pověřeni úkoly, které v důsledku na hony zavánějí manipulací s lidstvem. Bohové zřejmě s lidmi experimentovali a možná to dělají dodnes. Vždyť je zřejmé, že experimenty jsou „běh na dlouhou trať“. My, lidé, jsme prý obrazem bohů. Tvrdí to biblické příběhy i mýty ostatních národů a náboženství. Pokud si představíme sami sebe v roli mimozemského experimentátora tvořícího člověka, potom se musíme zeptat, jestli se podařilo vyrobit toho správného služebníka, dělníka pro zahradu v Edenu? A stalo se tak hned napoprvé, nebo jsme výsledkem celé řady pokusů?
    Z mimobiblických pramenů víme, že Adam žil kdysi s podivnou ženou nazývanou Lilith. Ta ho opustila a „rozkmotřila“ se i se svým stvořitelem. Z legend také vyplývá, že nebyla normálním člověkem, přinejmenším ne takovým jako Adam. Podobala se spíše mytologickým titánům. Dalším podobným obrem byl Gilgameš. Také mýty jiných národů vyprávějí o cizorodých lidech, kteří žili v dobách před vznikem skutečného lidstva. Jednalo se o výsledky jakýchsi experimentů?
    Dnes se můžeme v novinách denně dočíst o aktuálních poznatcích a údajných úspěších genové technologie. Vědátoři vesele kříží zvířata, třeba ovce a kozy, a vytvářejí tak bytosti, které v přírodě neexistují. Vezmou užitkovou krávu s vysokou dojivostí a vyklonují přesné duplikáty. Až na to, že kráva pak už nedojí... Místo aby je tam přestali pěstovat, pokoušejí se geneticky pozměňovat ovoce, kterému se v určitých oblastech za přirozených podmínek nedaří. I když ani zdaleka nemají zdání co vlastně udělali prohlašují, že plody jsou pak údajně imunní proti různým škůdcům, odolné proti počasí, nebo enormně velké...
    Člověk zkrátka zasahuje do přirozeného koloběhu, chce si hrát na bohy. Jaksi jim uniká, že k nim mají moc daleko.
    Je patrné, že ani bohům se nepodařilo stvořit člověka na první pokus. V legendách našich předků se objevují různí míšenci, nebo bytosti podobající se napůl zvířatům, a napůl lidem. Tyto mýty jsou dodnes živé v některých částech Číny, USA, Tibetu, Ruska, nebo Nepálu. V USA se prý po lese prohání bigfoot, tedy „velká noha“, kterému indiáni říkají sasquatsch. V Asii pak žije známý sněžný muž yetti. Podle očitých svědků jsou oba zmínění kříženci člověka a zvířete vysocí asi dva metry, velmi silní a kompletně ochlupení stejně jako lidoopi. V poslední době se jim dostalo velké popularity, ale jejich původ musíme patrně hledat v prastarých legendách.
    Je s podivem, že jejich možnou existenci nevylučují ani někteří vědátoři. A nevyžadují přitom markantní hmatatelný důkaz v podobě třeba bigfoota v lihu. Legendy o nestvůrách jsou daleko starší. Podle Sumerů byli lidé sice stvořeni k obrazu božímu, ale jejich úkolem bylo bohům sloužit. Také Sumerové se domnívali, že bůh Enki se trápil mnoha neúspěšnými pokusy při stvoření člověka. Alespoň trošku správný „prototyp“ se mu podařilo vytvořit až po řadě omylů...
    U starých Egypťanů byly „smíšené bytosti“ všudepřítomné. V muzeích celého světa, i v samotné zemi pyramid, nalezneme dodnes četné sfingy, křížence člověka a zvířete. Nejznámější z nich je samozřejmě sfinga z Gízy, údajně znázorňující hlavu faraona Chefréna (asi 2522-2496 př. Kr.) ze IV. dynastie (asi 2580-2456 př. Kr.), nasazenou na lvím těle. Což je zřejmá blbost.
    Staroegyptský kronikář Manetho sepsal pojednání o egyptských bozích a faraonech. Říká, že bohové panovali Egyptu třináct tisíc devět set let, a jejich děti, polobohové, dalších jedenáct tisíc let. Manetho zná i křížence, které pokládá za běžné a reálné bytosti stvořené bohy.
    Kronikář Eusebius zaznamenal celou řadu příběhů o netvorech, kteří vděčili za svou pozemskou existenci bohům. Vypráví nám o „lidech s kozíma nohama a s rohy na hlavách“, nebo o postavách „podobných zezadu koním a zepředu lidem“. Bohové stvořili také „býky s lidskými hlavami, nebo koně s psí hlavou...“
    Bizarní kreatury jsou výsledkem božího působení? Většinu netvorů prý bohové stvořili v okolí Nilu. Žily tam například bytosti „s jeleními parohy a kozíma nohama“. V Mezopotámii se našly tisíce svitků se zobrazeními různých monster a okřídlených lidí, nebo lvů. V mnoha kostelích lze najít stěny vyzdobené obrazem typického okřídleného lva z pohanské Mezopotámie. Vyobrazení těchto zvířat byla nalezena ve zříceninách města Ur v jižní Mezopotámii, nebo také v hrobech 1. dynastie, které z větší části vykopali dělníci pod vedením Leonarda Wooleye mezi lety 1926 až 1928. S typicky egyptskou sfingou se setkáváme také na asyrských pečetidlech z dvacátého století př. Kr. Vzpomínky na dávné doby? Sfingy nebyly uctívány přímo jako celoegyptští bohové, ale mělo se za to, že byly bohy stvořeny! Některé z nich byly pokládány za bohy pouze určitou částí Egypťanů. Říman Plinius píše o sfinze z Gízy, že „místní obyvatelé uctívali rudou tvář této obludy...“.
    Nesmíme pochopitelně zapomenout na slavnou stélu asyrského vládce Salmanassara III., uloženou dnes v londýnském Britském muzeu. Zobrazuje návrat královských vojáků z úspěšného tažení. Vedle velbloudů, slonů, a podobné kořisti, se vraceli i s „opičími lidmi“ a podobně nezvyklými tvory. Vojáci je vedou přivázané na šňůře a jeden z bojovníků nese podivnou opici na rameni. Tradiční interpretace ortodoxními vědátory pokládá tyto tvory za obyčejné opice, jsou totiž zobrazeny společně s normálními lidmi. Musely tedy skutečně existovat. O opice se ale určitě nejedná, ty bývají i na zjevně amatérských vyobrazeních ztvárněny docela jinak. Doprovodný text navíc hovoří o „zajatých lidských zvířatech“, a ne o opicích.
    Podobná stvoření nalezneme v mýtech prakticky všech národů. Zdá se tedy, že bohové zřejmě kdysi tvořili tyto kreatury po celém světě...