Co byla Archa?

11.10.2013 11:45

    Svět se zcela nepochybně mění. Kde jsou ty časy kdy hloubaví nevolníci u petrolejky „louskali" někdy i zakázanou literaturu! Zakázaného toho bylo opravdu hodně, v určitých obdobích církevník Tonda Koniáš pálil i bibli! To byly krásné časy! Ono zřejmě šlo o nějakou podivnou, patrně necenzurovanou bibli. Přesto někteří hloubaví nevolníci takové knihy, kterých ostatně nemohli mít mnoho, pečlivě schovávali navzdory tomu, že za přechovávání je čekala „odměna" v podobě „pohřbu žehem" buď na církevnické, nebo monarchisticko-státní náklady. Což bylo bezpochyby dobré, moc dobré, měli alespoň po starostech...
    Když dnes jeden zkoumá co v těch knihách mohlo být tak závadného, nestačí se divit. Tak jsem se z některých, méně důvěryhodných pramenů dozvěděl, že například proslavená archa úmluvy nejen že spolehlivě nahradí celou rotu spojařů, ale zároveň vyzařuje oheň a světlo v podobě ničivých ohnivých výbojů. Snad v podobě klikatících se ohnivých hadů. Novinkou této kvalitativně nezaručené doktríny je, že prý dokáže srovnat se zemí i celá města, zničit veškerou sílu nepřítele, a také sežehnout na prach vše živé. Ve stínu těchto ničivých účinků povětřím létaly kusy skal, a hory se beznadějně hroutily. Jiná, dnes už velmi obtížně ověřitelná zpráva tvrdí, že bez pokory a posvátné úcty se k arše nedalo přiblížit, natož pak pobývat poblíž onoho údajně nebeského zázraku, jež prý sám konal i jiné zázraky. Ti, kteří se k arše bez pověření, či spíše prověření neopatrně přiblížili, byli nejen těžce popáleni, či sežehnuti, ale byli patrně navždy proměněni i ve svém myšlení. Asi jim to „ugrilovalo" mozek. Když ona pozemská podstata archy prý stále setrvává na nebesích, aniž by kdokoliv nepovolaný měl šanci pochopit její posvátný princip!
    Jeden šťouravý človíček by si řekl: Jak lze pochopit svatý princip archy úmluvy, když informační Moloch dávno zahubil nejen pravdu, ale i mnohá technická data? Jenže opravdu zahubil? Co ty novodobé tajné zbraňové systémy asynchronně pracující proti nepříteli machinacemi s časem takovým způsobem, že z vás vytřepou duši než stačíte říci busch! A to tak hrůzným způsobem, že se zalekne i váš nesmrtelný duch. Zalekne natolik, že jej přejde chuť na jakékoliv další neposlušnosti. Ostatně nebude mít na to čas, natož náladu protestovat. Naopak, zcela vystrašen a bez jakékoliv šance ještě rád zmizí v pekelné dimenzi. Tam mu možná bude povoleno dobrovolně zaskakovat za skutečné hříšníky! Tak nějak si to hošové od velkého globalizátora zřejmě i představují!
    Pokoutně popisované účinky „archy úmluvy" se v témže momentu v mnohém až podezřele podobají zuřivým zbraním Šebetu z chaldejských eposů. Skrývaly prý sedmero různých účinků, jejichž nositelem byl sám Išum, slavný zabiják a poradce, nebo možná náčelník štábu babylonského boha války Erry. Účinky zuřivých zbraní, při jejichž záblescích se i Erra, jinak profesionální bojovník a hrdina bohů třepal strachy na svém trůnu! Tyto účinky jako by z oka vypadly nejen účinkům zbraně A' ankara, ale v konečném efektu i zbrani z eposu „Gilgaméš a rozsudek velkých bohů“. Malý úryvek z tohoto eposu: „Nebesa mohutně hřměla a třásla se Zem. Vše pokryla tma a vyšlehl blesk. Zažehl velký oheň, jehož narudlá záře v mžiku pokryla svět. Ze všeho živého zbyl jen prach.“ Připusťme, že cenzoři Starého zákona v rámci utajení pozměnili, respektive upravili povídání o arše úmluvy tak, jak tomu sami rozuměli. Aby to vypadalo věrohodně, nicméně jim z toho vyšlo něco velmi podezřelého. Cenzorským zásahem zmizela zásadní informace o původním určení systému, nebo žádné zásadní informace neměli, a povídání o arše prachsprostě opsali. Není totiž bez zajímavosti, že na světovém kolbišti dějin se církevnická archa objevila mnohem později, snad o celých 1000 let, než zbraňový systém Šebetu, či světelná zbraň bohyně Inanny A' ankara, a o nejméně celých 1800 let než Gilgamešovy vidiny. Abram, potažmo Abraham, ani zdaleka ještě neprchal z chaldejsko-sumerského Uru. Ani nemohl, protože čas jeho života ještě nenastal. Z téhož důvodu si tedy ani Mojžíš nemohl prohlížet model, a později prý i nákresy zařízení, které mělo být ukryto před příliš zvědavými zraky ve schránce úmluvy. Pokud se ovšem nejednalo ve všech případech o jednu a tutéž stvořitelskou mimozemskou entitu! Ta ukázka z Gilgamešova eposu totiž spíše než proklamované účinky biblické truhly úmluvy připomíná popis atomového výbuchu v novodobých dějinách lidstva. Kdosi napsal, že v soupisu kořisti, který nechal skrze své vůdce král králů Nabuchodonecar sestavit, nebyla o arše ani ta nejmenší zmínka. Na jednu stranu to lze pochopit, proč by měl každému „věšet na nos" o jak závažný komponent někdejší „Brány bohů" mu vlastně nejvíce šlo. To by znamenalo, že to nebyl žádný primitivní blbeček a dobře věděl co to obnáší. Archa úmluvy skrývala jedinečný a autonomní systém, jenž byl rovněž původně zabudován do systému oné „Brány bohů", jejíž nedílnou součástí byly nejen strašné zbraně Šebetu, ale i Išum, slavný popravčí, který zpracovával pro boha války Erru všechny možné i nemožné válečné variace. Lze se domnívat, že součástí „Brány bohů", či chcete li „moderně" Star Gate, byla celá plejáda takových arch úmluvy, tedy jinými slovy celá řada komunikačních, obranných a ochranných autonomních systémů. Ochranné a varovné systémy, a potažmo i jejich účinky, pak byly zřejmě odstupňovány dle závažnosti zařízení. A v každém případě vždy připravené „ukončit" zásah nepovolané osoby.