Bude válka s Ruskem?

01.04.2014 21:19

    V Rusku nabývá konkrétních tvarů už před časem avizovaný nový finanční systém nezávislý na Wall Streetu. I když vytváření nového systému bylo plánováno na delší období, patrně to byla hrozba sankcí co Rusko „přinutilo“ urychlit vytvoření na dolaru nezávislého systému. Rusové už oznámili, že budou prodávat své produkty a komodity – včetně ropy – za rubly, nikoliv jako doposud za dolary. Jde o nově vytvořený systém plateb v rublech, systém zcela nezávislý, chráněný proti dolaru, a hlavně ničivým spekulacím velkých amerických židovských finančních institucí.
    Ihned poté, co washingtonští politici sankcemi udeřili na několik ruských bank ve snaze potrestat Rusko za Krym, tak jim ti u finanční moci řekli, aby od toho couvali, protože upíři z Wall Streetu dobře chápali, že tlačit ruské banky mimo dosah jejich upírských vysávacích zubů, nebyl nikdy dobrý nápad. Země jako Rusko měly doposud vždy pro Wall Street a jeho finanční služby dveře otevřené, a přes ty mohly být, a také byly jejich reálné ekonomiky periodicky rabovány. A tak Washington oznámil, že by bylo chybou zavádět sankce na všechny ruské banky; a tak rozhodli že jen jedna, Rossiya bank, bude sankcemi postižena. A to jen pohrozením z propagandistických důvodů, a aby se z toho dal udělat příklad.
    Tohle právě Putin potřeboval. Už přinejmenším od roku 2007 zkouší spustit nezávislý Rublový systém, finanční systém založený na reálné ruské ekonomice a zdrojích, a garantovaný vlastními zlatými rezervami. Systém je tak dobře udělaný, že nebude možné tolerovat loupeže a finanční spekulace. I když jde o v podstatě mírový krok, je to současně deklarace nezávislosti, kterou bude Wall Street považovat za „vyhlášení války.“ Podle strategie ve stylu Džudo vytváří útok sankcemi ideální situaci pro „obranné“ kroky, které přesměrují brutální sílu protivníka proti němu samému. A teď k tomu dochází. Banka Rossiya bude první ruskou bankou, která bude používat výhradně ruského rublu. Tento krok neproběhl v utajení, právě naopak. Před ústředím banky Rossiya v Pereveděnskem Pěreuloku v Moskvě bude vztyčen obrovitý symbol zlatého rublu aby „symbolizoval stabilitu rublu a jeho podloženost zlatými rezervami,“ tak citovala oficiální agentura Itar-Tass činitele banky. Tito činitelé velice otevřeně projevují záměr potrestat západní spekulanty, kteří už dávno drancovali jejich zemi: „Rusko by ve své současné fázi vývoje nemělo záviset na cizích měnách; jeho vnitřní zdroje učiní jeho vlastní ekonomiku nezranitelnou politikářskými šejdíři. Tohle je jen první krok“, prohlásil Andrej Kostin, president VTB, další banky před tím sankcionované a dodal: „Přistupujeme k širšímu používání ruského rublu jako měny k vypořádání už delší dobu. Rubl se stal plně konvertibilní už před dávnou dobou. Bohužel viděli jsme v těchto krocích převážně negativní důsledky, které se zatím jevily jako únik kapitálu z této země. Příliv zahraničních investic do Ruska byl spekulativní a značně destabilizoval náš akciový trh.“ Kostin byl podle Itar-Tass velice přesný a konkrétní: „Rusko by mělo prodávat domácí produkty – od zbraní až k plynu a ropě – do zahraničí za rubly a nakupovat zahraniční zboží také za rubly… Jenom potom plně využijeme výhod rublu jako zahraniční měny.“
    Sám Putin za tento nový systém už 28. března lobboval na schůzkách s členy Horní komory Dumy, tj. parlamentu, a překonával poslední pochybnosti a nerozhodnost. „Proč bychom to neudělali? Určitě by se to mělo udělat, měli bychom své zájmy ochránit, a to uděláme. Tento systém funguje a funguje velice dobře v zemích jako Japonsko a Čína. Ty původně začaly jako výlučně národní systémy vázané na jejich vlastní trh, jejich území a jejich obyvatelstvo, a postupně nabývaly na čím dál větší popularitě…“ V této souvislosti se objevily spekulace o tom, že podobný plán na zlatý dinár byl hlavním motivem zničení Libye. Co myslíte, kde skončily Kaddáfího miliardy? Alea Iacta Est!