Bible má asi pravdu...

08.12.2013 20:33

    Ve Starém zákoně se zcela jasně uvádí, že „synové boží spávali s lidskými ženami“. Píše se o tom v šesté kapitole Genesis. A z těchto spojení pak vznikaly zrůdy a obři. Obři se vyskytují i v germánských legendách a samozřejmě také v řecké mytologii. V „První knize Samuelově“ nalezneme známý příběh o obru Goliášovi, který měl být údajně velký „šest loktů a jednu píď“.
    Podle známého příběhu o potopě světa chtěl Bůh záplavou zahubit nejen zlé lidi, ale také obry kteří v těch dobách na zemi žili. Možná jen pánbůh ví s čím si dnes genoví inženýři hrají, nebo experimentují. Možná již provádějí i pokusy na lidech, a snaží se vytvořit naše napodobeniny. Nebylo by to vůbec nic překvapivého, vždyť každý člověk je pro peníze schopen úplně všeho. Také dědictví elohim?
    Mýty celého světa vyprávějí o nepovedených pokusech bohů. Nejinak je tomu i ve Starém zákoně „hříšným párem“,neposlušnou Evou a Adamem, kteří pojedli ze zakázaného stromu počínaje, a potažmo boží synové svádějící lidské ženy. Jejich vlastní se jim asi už „přejedly“ a měli jich plné zuby. Nebo to prováděli na rozkaz pánaboha?
    Eden a celý jeho inventář, tak to tvrdí dnešní církevní výklad, nikdy neexistoval v té podobě, v jaké je popisován v Genesis?! Adam s Evou, jakožto „boží produkty“, jsou rovněž pouze „obrazné symboly“. Ve středověku, hlavně zásluhou církevního teroru, byla legenda o stvoření člověka brána doslova a po dlouhá staletí nikdo nepochyboval o tom, že tento nejstarší příběh proběhl přesně tak, jak se vypráví v prvních jedenácti kapitolách bible. Dnešní přírodověda nás nutí učit se teoriím o evoluci, o vzniku inteligentních lidí přirozenými mutacemi a selekcí.
    S příchodem učení Charlese Darwina o zvířecím původu lidstva začal být příběh o Adamovi a Evě označován za smyšlenku a náboženskou historku. Dříve se například věřilo, že mezi životem Adamovým a Ježíše Krista uběhlo pouhých 5 000 let. Dnešní archeologické nálezy jsou staré údajně několik milionů let. Přírodovědci neberou moc vážně legendy o tom, že člověk byl stvořen umělým zásahem bohů. Teologie a věda se dnes v mnohém rozchází. Ti světští tvrdí, že člověk pochází z opice, podle církevníků je výtvorem božím. Bez bližšího vysvětlení. Bezvýchodná situace.
    Pokud budeme brát jen trochu vážně sumerská líčení, vznikla na světě kdysi dávno nějakým způsobem nejprve jakási živoucí bytost, pračlověk, opočlověk, kterou bohové „pouze“ přizpůsobili k obrazu svému. Tuto skutečnost oznámil na shromáždění bohů Anunnaků jeden z jejich šéfů Enki v okamžiku, kdy se rozhodli vytvořit „Primitivního dělníka“, který by bohy nahradil při těžbě zlata v dolech. V textu jsou zaznamenána Enkiho nesmrtelná slova: „To stvoření, jehož jméno jste vyslovili, ONO EXISTUJE! Jediné, co je nutné učinit, je VTISKNOUT MU PODOBU BOHŮ!“
    V těchto slovech se patrně nalézá klíč k pochopení hádanky stvoření člověka. Ani Anunnakové, nebo elohim z biblické verze, netvořili člověka z ničeho! Jakási, blíže neurčitelná bytost už na Zemi byla! Toto zjištění by mohlo odstraňovat spory mezi evolucionisty a kreacionisty! Teď jde jen o to zjistit, co to bylo za bytost! Zda to byl výsledek evoluce, tedy samovolného vývoje a dlouhodobých mutací, nebo zde kdysi mnohem dříve byli nějací jiní bohové, kteří k tomu napomohli. Když ona se ta evoluce dost těžko chápe! Nicméně obrázky namalované podle Darwinových evolučních představ jsou moc krásně vyvedené! Až na to, že sám Darwin na sklonku života své slavné evoluční představy zavrhl!
    Vraťme se do bible. První lidský pár se během svého „zahradničení“ v Edenu setkával se svým „bohem“. Adam od něho například dostával nejen rozkazy, ale i přísné zákazy. První lidé tedy měli kontakt se svým Stvořitelem, rozuměli mu a on rozuměl jejich slovům. Čili vzájemně a srozumitelně oběma stranám komunikovali. Jak to dělali?
    Před lety tuto záhadu vysvětloval americký psycholog Jaynes tak, že „Hospodinův hlas“, který Adam s Evou v Edenu slyšeli, nebyl ve skutečnosti hlasem, ale „slyšitelnými povely“ mezi mozkovými hemisférami. V době, kdy se odehrával biblický příběh, podle Jaynese prý získal mozek novou funkci! Předtím údajně pracovala levá a pravá část mozku různě, a na sobě nezávisle. V pravé polovině se měla skrývat „praktická inteligence“, která udělovala levé straně povely, které člověk mohl „slyšet“. Tyto příkazy mozku byly podle Jaynese odpovědné za vytváření údajného „hlasu božího“. Avšak později, když byl příběh o Adamovi a Evě zapsán, již toto dvoukomorové vědomí mozku neexistovalo, a zůstalo zašifrováno pouze v biblické legendě.
    I když Jaynesova teorie zní jistě zajímavě, nevysvětluje vůbec nic. Byl „boží hlas“ pouhými povely v lidském mozku? Adam přece jasně říká, že hospodina promlouvat slyšel! Hospodin volal, zlobil se! Jde volat a zlobit se třeba telepatií?
    Daleko spíše se zde jedná o vylíčení skutečných událostí! Adam a Eva, prvotní hřích, strom poznání, to všechno jsou reálné skutečnosti! Nemůžeme je brát úplně doslova, ale v podstatě jsou pravdivé. Lidské prototypy - Adam a Eva - existovaly. Lidé byli uměle vytvořeni a pomocí inteligentího „hada“ se z nevědomé bytosti stal moderní člověk.
    Tvrzení našich předků, že pocházíme z Adama a Evy, dnes potvrzuje moderní molekulární genetika. Adam s Evou existovali, kdysi žila na zemi malá skupina prvotních lidí, ze které pochází celé lidstvo. A tudíž Bible, či někteří staří teologové asi budou mít pravdu v tom, že Eva s Adamem nebudou staří statisíce let, ale bratru, ať nežeru, jen nějakých šest tisíc let...