Bez hrdiny ani ránu...

10.07.2014 21:44

    Po životních zkušenostech se nedivím mladíkům že touží po dobrodružství. Chtějí být hrdinou kterého obdivují, a chtějí se podívat na daleká místa. Také možná věří té naivní propagandě o obraně vlasti. Dnešní moderní Armáda jim tuto možnost dává, a ještě jim za to na české poměry docela slušně zaplatí.. Poskytne vám vynikající výcvik, nějaké to vybavení, a odveze vás na druhý konec světa. Nejprve jste z toho velice nadšený, to nadšení se ale začne postupně vytrácet když vidíte, jak jeden váš kamarád šlápne na minu, jiného trefí odstřelovač do hlavy, a naposledy mezi ně vběhl terorista-sebevrah. Hergot, proč to ti primitivové dělají, když jim tak nezištně přinášíte demokracii? Oni o to snad nestojí, ti primitivové... Nebo vidíte roztrhané a spálené kusy lidských těl, jenže jen málokteří čeští nositelé západní kultury, vyškolení politickým školením NATO pochopí, že to vše je o něčem jiném, a že ta tvrdá realita nemá s puberťáckou touhou po romantice a dobrodružství absolutně nic společného. Je to boj o přežití, jenže už není cesty zpátky. Už je pozdě, a nezbývá než to dotáhnout až do konce, nebo můžete jet domů dříve, ale v rakvi. Často se dostanete do situace, kdy si budete moci vybrat mezi tím být zabit, nebo zabít. Potom to vše skončí a vy konečně jedete domů.
    Jenže už nic není tak jako dřív a to, co jste si z toho dobrodružství přinesl v sobě, už nejde vymazat. Od armády dostáváte každý měsíc nějaké peníze, takže si můžete klidně zaplatit psychologa. Nebo si koupit třeba nějakou tu láhev kořalky, to pro zapomnění. Možná máte na prsou pár odznaků se stužkou jejichž výrobní cena je několik korun, a lesklejší nárameníky svědčící o tom, že jste postoupil na vojenském žebříčku o kousek výše, a bez obav můžete brutálně vynadat vojákovi s nižší hodností, že má špatně vyčištěné boty. Je ale přeci něco dobrého co jste si domů odnesl. Válka viděná zblízka vám přinesla přátelství vašich kamarádů z boje, přátelství jako ryzí zlato a pevnější než ocel, a někteří možná i vědomí, že válka je zbytečná. Odnesli jste si domů zkušenost. Někteří vědí, že podruhé už tam nepůjdou, protože to nemá smysl. Jenže to vám měl někdo dát na vědomost už předtím, a vy sám nebýt tak naivní hlupák.
    Mezitím na té válce někdo vydělal veliké peníze, a váš rodný stát tomu někomu navíc zaplatil všechny náboje které jste za celou dobu vystřílel... A co váš rodný stát, zaplatí to vaši obyčejní spoluobčané ze své dřiny. Ten někdo si díky tomu může žít v blahobytu a vůbec ho nezajímá váš život, bolest co máte do konce života v srdci, ani životy vašich kamarádů co se domu nevrátí, ani slzy těch co na ně čekali. Je to pro něj jen obchod, a velice výdělečný... Až to jednou někdy v budoucnu pochopíte, tak se už možná nebudou vyrábět zbraně, protože nebudou potřeba, a nikdo je nekoupí, a tak nebudou žádné války. Války dělají naivní lidé jako jste byli i vy, protože skáčete na podvodné řeči. Když nebude nikdo kdo by vzal zbraň do ruky, celý tento vynikající obchod se zhroutí jak domeček z karet. Pamatujte na to, je to velice důležité. Zůstaňte doma, obdělávejte půdu, vychovávejte děti, a rozdávejte lásku. Výrobci zbraní ať si sami používají své svinstvo jeden na druhého. A zrovna to samé platí i pro ty vynikající obchodníky s energiemi a terorismusmem.
    Obchod s ropou je velice zajímavá a strategická záležitost. Bez ropy nezoráte pole, nepřivezete zboží do obchodu, nedostanete se do práce, nevzlétne žádné letadlo, a tak podobně. Svět v podstatě vše vyrábí z ropy... Pokud z nějakého důvodu dojde, či z jiného důvodu nebude ropa, celá struktura dnešního světa se zhroutí. Čím bude ropy méně, tím větší bude cena kterou lidé budou nuceni zaplatit. Proto vlastnictví ropných nalezišť je velice dobrá investice. Můžete si ropu kupovat od majitelů pozemků a platit za ni, nebo ji můžete někomu jednoduše ukrást. Ta druhá možnost vás vyjde o dost levněji, a cenu ropy na trhu potom budete určovat vy, a nikdo vám do toho nebude kecat. Také ji budete dávat jen tomu, komu uznáte za vhodné. Nyní je potřeba už jen nějaký ten důvod aby země, co vlastní ropu, byla vaším nepřítelem. Napadne vás jak spojit dobré s užitečným. V New Yorku vlastníme dvě nevyhovující budovy které je potřeba zbourat. Najmeme si firmu co velice dobře dělá demoliční práce, a budovy připravíme k odstřelu. Nemusíte ani čekat až se budovy naplní lidmi, a provedete odstřel... Zbavíte se budov, které pojišťovna velice slušně zaplatí, a navíc máte ještě skoro 3000 mučedníků a hrdinů. Je najato několik herců arabského původu, které dobře zaplatíte aby sehráli ve vašem filmu hlavní roli. Označíte je za teroristy a nyní již, za souhlasu bučícího stáda, můžete poslat svoji armádu kamkoliv do světa je hledat, a máte k tomu navíc ještě podporu rovněž tak bučící světové veřejnosti. Díky tomu můžete provádět i značné represe vůči vlastním nebučícím obyvatelům, to vše v rámci převzetí celkové moci nad světem. Že se žádní teroristé nenajdou, když žádní nejsou, není třeba zdůrazňovat, a na ty v Bílém domě si nikdo netroufne. Proč měnit léta okoukaný scénář když to na naivní lidské pitomečky stále tak dobře funguje... Jen tak pro zajímavost. Spojené státy dávají na zbrojení více peněz než zbytek světa dohromady. K čemu to asi povede? Objeví se slavný americký herec USA-ma Bin Ladin, včetně rekvizit majících účel zdůraznit jeho militantní povahu. Vždy dobře nalíčen, v čistém a vyžehleném oděvu, a s úsměvem na tváři při myšlence na honorář. Každý informovaný příslušník tajných služeb ví, že žádná teroristická skupina Al Kajda neexistuje. Je to jen účelová blamáž...