Z Josefa udělali tesaře

19.01.2011 18:57

 

    Vtloukali nám do hlavy že údajný Ježíšův otec Josef byl tesař. Vzdyť je to přece v evangeliích! V originálních evangeliích ale nic takového není! Josef je tam uváděn jako Mistr řemesla - Master of Craft! To slovo tesař je zřejmě pouze jakási představa překladatele o řemeslníkovi. Každý kdo ví alespoň něco o Svobodném zednářství, určitě zná pojem the Craft, česky řemeslo. To přece nemá naprosto nic společného s prací se dřevem! V evangeliích se pouze praví, že Josef byl mistrem svého oboru, čili vzdělaný a vyškolený muž. Nebo třeba  záležitost neposkvrněného početí. Přeložená evangelia říkají, že Ježíšova matka Marie byla panna. Nevím, ale  pojmu panna běžně rozumíme tak, že u takové ženy nikdy nedošlo k sexuálnímu spojení s mužem. Jenže pojem panna  nebyl přeložen z originální řečtiny, ale až z latiny. V latinské verzi bylo slovo virgo a virgo má být panna. Tak to ale není, virgo v latině není nic jiného než mladá žena! Pro pojem panna, jak ho vnímáme dnes, má latina výraz virgo intacta! Odkud ještě mohli latiníci přijít ke slovu virgo? Ve staré hebrejštině je na tomto místě slovo almah, které znamenalo rovněž mladá žena. Pokud by měla být Marie opravdu panna v našem dnešním slova smyslu, použili by hebrejští pisatelé slovo bethula, nikoliv almah.
    Nedá se tvrdit, že by nás evangelia mystifikovaly, za vše může jejich špatný překlad. Mystifikuje nás i církev, která dělala vše co bylo v jejích silách aby v evangeliích popřela jakoukoliv roli žen na společenském, natož náboženském životě. Jediné ženy, vyskytující se v evangeliích, jsou panny, prostitutky, a řídce i vdovy. Nikdy běžné milenky, manželky, nebo matky, a už vůbec ne kněžky, nebo svaté sestry. Původní evangelia nás jasně a opakovaně informují, že Ježíš byl potomkem krále Davida. To stejné prohlašuje i sv. Pavel v Epištolách hebrejským. Proč nás tedy církevničtí pitomci učili že Ježíšův otec byl pouhý tesař a jeho matka panna? Ani jedno z těchto tvrzení se v originálním textu nevyskytuje! Odkud by autoři originálů došli k tvrzení, že Ježíš byl Davidovým potomkem? Pokud by vůbec někdo dostal možnost začíst se do originálních evangelií, musel by je v prvé řadě číst tak, jak jsou napsána. A naprosto se oprostit od toho, jak se někdo rozhodl interpretovat je dnešním jazykem. Kdy přesně byla sepsána čtyři hlavní evangelia zcela jisté není. Existuje určitá domněnka, že vůbec poprve byla zveřejněna na různých místech v druhé polovině prvního století. Všechna se shodují že Ježíš byl Nazarenský. To konečně uvádějí i římské zdroje a židovské kroniky z prvního století. Skutky apoštolů z Bible uvádějí, že Ježíšův bratr Jakub a sv. Pavel byli čelnými představiteli Nazarenské sekty. Podle církevníků měl Ježíš pocházet z města Nazaret. Blbost, je to účelový blud. Nazarenská sekta neměla s Nazaretem naprosto nic společného. I když se o různých časových údajích dá pochybovat, nelze totiž určit co je původní a co později dodané, tak podle některých údajů měla ne město, ale osada Nazaret vzniknout až v roce 60 tohoto letopočtu. V Ježíšově mládí tedy nikdo nemohl pocházet z Nazaretu, protože žádný Nazaret tehdy neexistoval.
    Co víme o Nazarenských? Nazarenští byli liberální židovskou sektou v opozici k přísnému hebrejskému režimu farizejů a saducejů. Komunita nazarenských podporovala koncept rovných příležitostí pro muže i ženy. Existovaly v ní kněžky rovnocenné kněžím, což se velmi lišilo od požadavků a zvyklostí tradiční hebrejské společnosti s mužskou dominancí, kterou posléze římská církev uzákonila. Musíme si také uvědomit že Ježíš nebyl křesťan, byl Nazarenský, tedy radikální Žid. Křesťanské hnutí bylo založeno později na základech Ježíšovy původní mise. Samotné slovo křesťan bylo poprvé použito a zaznamenáno až v roce 44 tohoto letopočtu ve městě Antioch v Syrii. V arabském světě je pro označení Ježíše a jeho následovníků dodnes používáno slovo Nazara. Tak je to psáno i v muslimském Koránu, Ježíš je Nazara a jeho následovníci jsou rovněž Nazara. Slovo Nazara v arabštině znamená něco jako strážce, opatrovník. Plná definice zní Nazrie ha-Brit, což znamená Strážci dohody, nebo smlouvy. V Ježíšově době žili Nazarenští v Galileji na mystickém místě, které je v Bibli nazvané Pustina. Bylo to naprosto konkrétní místo, území okolo hlavní osady v Kumránu. Tam byly vytvořeny a následně v roce 1948 nalezeny známé kumránské svitky.